Šport > Košarka
1606 ogledov

Razočaranje v Dallasu! Prihod velikega zvezdnika padel v vodo

Luka Dončić in Pascal Siakam Profimedia
Pascal Siakam, ki je bil velika želja Dallas Mavericks, bo Toronto zamenjal za Indiano.

Kamerunski zvezdnik lige NBA Pascal Siakam bo kariero v severnoameriški košarkarski ligi nadaljeval v vrsti zasedbe Indiana Pacers. Siakam je bil sicer od leta 2016 in svojega vstopa v ligo ves čas član edine kanadske franšize v ligi NBA iz Toronta.

Devetindvajsetletni Siakam v tej sezoni v povprečju dosega 22,2 točke, 6,3 skoka in 4,9 asistenc na tekmo in je bil eden najbolj zaželjenih igralcev na trgu igralcev, potem ko je postalo jasno, da so Toronto Raptors vrgli puško v koruzo in se odločili za popolno prenovo ekipe.

Najprej je namreč v menjavi z New York Knicks ekipo zapustil OG Anunoby in le vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo v Torontu poslovili tudi od svojega prvega zvezdnika ter začeli na novo graditi ekipo.

Strokovnjaki so napovedovali, da se bodo za Siakamov prihod udarile predvsem tri ekipe, poleg Indiane še Atlanta Hawks in Dallas Mavericks našega Luke Dončića. Po poročilih številnih NBA "insiderjev" so Mavs tudi stopili v stik z vodstvom Toronta in začeli pogajanja za prihod odličnega Kamerunca, a je očitno vodstvo kanadske franšize bolj navdušila ponudba Inidane.

Ta je v zameno za dvakratnega udeleženca tekme zvezd (2020, 2023) in NBA prvaka iz leta 2019 v Toronto poslala Bruca Browna Jr., Kira Lewisa Jr., Jordana Nworo in več izborov na naborih v letih 2024 in 2026.

Siakam je bil tekom svoje kariere že dvakrat izbran v eno izmed treh idealnih postav lige, leta 2019 ob izjemno pomembni vlogi ob prvem naslovu v zgodovini kluba pa ga je vodstvo lige izbralo za igralca, ki je najbolj napredoval.

Minulo sezono je zaključil s povprečjem 24,2 točk, 7,8 kokov in 5,8 asistenc. Zagotovo bi bil "Spicy P" izjemna okrepitev za Dallas Mavericks ter ob Luki in Kyrieju Irvingu tretja velika zvezda ekipe, a je bila Indiana očitno dosti bolj odločna in konkretna.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice