Šport > Košarka
1694 ogledov

Dva igralca Dallasa dosegla več kot 40 točk za izjemno pomembno zmago

Tim Hardaway Jr. Profimedia
Dallas brez Dončića boljši od New Orleansa.

Košarkarji iz Dallasa so na dan Martina Lutherja Kinga, ko si v ZDA tekme v vseh poklicnih športih sledijo kot po tekočem traku, premagali New Orleans s 125:120. Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je zaradi poškodbe gležnja manjkal že na tretji zaporedni tekmi.

V njegovi odsotnosti sta pri Mavericks blestela Kyrie Irving z 42 in Tim Hardaway Jr. z 41 točkami, slednji je zadel devet trojk in le za točko zaostal za svojim strelskim rekordom v karieri, pri Pelikanih pa sta bila najbolj učinkovita Zion Williamson s 30 in CJ McCollum z 21 točkami.

Zasedba iz Dallasa je odlično odprla dvoboj proti tekmecu, ki jo je premagal pred dnevi in tako prehitel na šestem mestu v zahodni konferenci. New Orleans je ob omenjeni zmagi zaigral brez svojih najpomembnejših košarkarjev, a so bili tokrat Williamson, Brandon Ingram in McCollum nared za igro.

A gostom to v prvi četrtini ni pomagalo. Bili so povsem nadigrani, s trojko je Hardaway Jr. pred koncem prvih 12 minut Mavericks popeljal do 33:17.

Vodstvo domačih pa ni dolgo zdržalo. Drugo četrtino so Pelicans namreč odprli z delnim izidom 19:2 ter tako prišli do vodstva s 36:35. Od tu dalje je bil dvoboj večinoma izenačen.

Vseeno so po prvih štirih minutah zadnje četrtine gostje vodili s 111:104. Naslednjo minuto in pol sta mrežici na obeh obročih mirovali, nato je svoj prvi koš na tekmi dosegel Maxi Kleber. Ob dobri obrambi domačih se je New Orleansu povsem ustavilo v napadu, precej nenatančni so bili tudi gostitelji, a je novinec Dereck Lively II. uspešno pobiral odbite žoge v napadu, iz drugih akcij pa je dve trojki zadel Hardaway mlajši. Dallas je tako štiri minute pred koncem povedel s 112:111.

Kasneje je met izza črte ob zvoku sirene, ki je označila konec napada, zadel še Grant Williams (115:111)

Poldrugo minuto pred zaključkom zadnje četrtine je bil pri metu za tri točke natančen tudi Josh Greena za 121:115, vendar dvoboj še ni bil odločen. Williamson je goste približal na štiri točke, Ingram na dve, 21 sekund pred koncem pa je Williams na drugi strani zgrešil met. Do žoge so prišli Pelikani.

Ti so po minuti odmora krenili v napad, pri Dallasu pa so se očitno po navodilih strokovnega štaba odločili za osebno napako. Williamson je zadel enega od dveh prostih metov za -1. Sledil je hiter prekršek nad Irvingom, ki je bil uspešnejši, s prostima metoma je Dallas popeljal do 123:120.

New Orlansu je na voljo ostalo še 14 sekund, Ingram pa je osem sekund kasneje zgrešil trojko, ki bi lahko prinesla izenačenje in podaljšek. Skok je dobil Kleber, ki je nato s prostima metoma poskrbel še za končnih 125:120.

Dallas se je vrnil na šesto mesto Zahoda. Z razmerjem 24-17 ima sicer trenutno enak izkupiček kot New Orleans, ki pa ima ob medsebojnem razmerju 2-2 slabši izkoristek na tekmah s tekmeci v diviziji (Dallas 7-5, New Orleans 5-6). 

Dallas bo naslednjo tekmo igral v noči na četrtek, ko bo gostoval pri Los Angeles Lakers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice