Šport > Košarka
6787 ogledov

Izjemno, Dončić na samem vrhu seznama v ligi NBA

Luka Dončić Profimedia
Odlične novice iz lige NBA za slovensko košarko. Luka Dončić na vrhu seznama branilcev po vmesnih rezultatih glasovanja za All-Star.

Luka Dončić ima letos za seboj fenomenalno sezono, v kateri dokazuje, da je le še napredoval v primerjavi s preteklimi sezoni. Trenutno v povprečju beleži 33,6 točke, 8,1 skoka in 9,1 asistence. Po točkah je pred njim le kamerunski center Joel Embiid. Pri podajah Dončić zaseda četrto mesto, pred njim so le Tyrese Haliburton, Trae Young in Nikola Jokić. Dončić je trenutno tudi na drugem mestu po številu zadetih trojk na tekmo (4,0), pred njim je le izjemni Stephen Curry (4,5). 

Danes so vodilni možje v ligi NBA v javnost poslali druge delne rezultate glasovanja za tekmo zvezd (All-Star). Dončić se je med vsemi košarkarji znašel na sedmem mestu, medtem ko je na samem vrhu med branilci. 

Pred Dončićem (če gledamo vse igralce) so le izjemni Grk Giannis Antetokoumpo (3.457,698), LeBron James (3.096.031), ki velja za najboljšega košarkarja lige NBA zadnjega desetletja, center Joel Embiid (2.975.987), Jayson Tatum (2.939.663) srbski junak lanskega finala Nikola Jokić (2.777.068), Kevin Durant (2.773.809).

Vsi omenjeni košarkarji, ki so pred Dončićem, so razvrščeni med višje košarkarje, medtem ko je Dončić na samem vrhu seznama vseh branilcev v ligi NBA. Za primerjavo: vodilni v vzhodni konferenci Tyrese Haliburton (Indiana) ima na kontu za zdaj 2.192.810 glasov. Drugi na zahodu, sloviti Stephen Curry za Dončićem krepko zaostaja (2.126.037 glasov). Na vrhu seznama med branilci na zahodu je še en član Dallasa, in sicer Kyrie Irving. S 544.290 glasovi drži peto mesto.

Glasovanje bo potekalo do 20. januarja. V skupnem seštevku za izbor ekipe glasovi navijačev predstavljajo 50 odstotkov, po 25 pa izbor košarkarje in novinarjev. Tekma zvezd bo letos 18. februarja, in sicer jo bo gostil Indianapolis (Gainbridge Fieldhouse). 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.