Šport > Košarka
37617 ogledov

Vdova po reakciji navijačev pretresena: To je popolna sramota

Chicago Bulls Profimedia
Slovesnost se je sprevrgla v šok za ženo nekdanjega

V Chicagu so med tekmo Bikov z moštvom Golden State Warriors pripravili slovesnost s katero so nameravali počastiti šampionsko ekipo, ki je zasedbi iz vetrovnega mesta prinesla šampionske prstane. A vse skupaj se je sprevrglov neljub dogodek, ki so ga zakrivili domači navijači.

Ti so, verjetno pod vplivo serije Last Dance, kjer je nekdanji feneralni manager Jerry Krause prikazan kot največji krivec za razpad šampionske dinastije, izžvižgali njegovo ime. Ob tem so kamere spremljale njegovo vdovo Thelmo Krause, ki je bila vidno zgrožena nad reakcijo občinstva.

"To je popolna sramota," je vse skupaj komentiral trener Golden State Warriors Steve Kerr, ki je z Bulls osvojil tri šampionske prstane. 

"Skrušen sem zaradi Thelme in družine Krause. Le kaj so navijači razmišljali? Tiste, ki so žvižgali, je lahko resnično sram. Ne glede na to, ali so ljudje imeli radi Jerryja, ali ne, če se niso strinjali s potezami, ki jih je povlekel, smo se zbrali, da bi slavili šampionsko zasedbo. Jerry je opravil izjemno delo pri ustvarjanju te ekipe. Nocoj je šlo za radost, ki jo je to moštvo prinašalo mestu, a zdaj sem razočaran zaradi gledalcev," je še dodal Kerr.

Krause, ki si je zaradi svojih potez na ključnem položaju franšize iz Chicaga prislužil tudi umestitev v Hišo slavnih, je bil prvi mož pri gradnji moštva, ki je zaznamovalo 90-leta. Zasedbi z neponovljivim Michaelom Jordanom, ki v prvih sezonah sam ni mogel popeljati Bulls do vidnejših mest v končnici, je s pametnimi potezami počasi dodajal košarkarje kot so Scottie Pippen, Horace Grant, Bill Cartwright, Ron Harper, Luc Longley, Toni Kukoč, Dennis Rodman, na trenersko mesto pa postavil do takrat povsem neuveljavljenega bivšega NBA-jevca Phila Jacksona. Končni rezultat je bilo šest šampionskih naslovov.

A navijači, velik del jih verjetno niti ni spremljal omenjene zasedbe, so na to povsem pozabili, nekdanjega generalnega managerja, ki je umrl leta 2017, pa krivijo za razpad dinastije. Na to je v veliki meri vplivala tudi serija Zadnji ples (Last Dance), ki je vso zadevo prikazala povsem z Jordanove perspektive.

Krause je po zadnjem naslovu namreč ocenil, da je čas za pomladitev ekipe. Jackson je odhajal, Pippen je bil vrsto let nezadovoljen z višino prejemkov, nesoglasja z Jordanom pa so bila stalnica že od leta 1988, ko je generalni manager njegovega najboljšega prijatelja v ekipi Charlesa Oakleyja poslal v New York za Cartwrighta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice