Šport > Košarka
29557 ogledov

Pri Dallasu zvonijo vsi alarmi: kaj se dogaja z zvezdnikom?

Grant Williams Profimedia
Eden ključnih soigralcev Luke Dončića je po zelo uspešnem uvodu v sezono zapadel v precejšnjo krizo.

Sezona ameriškega košarkarskega zvezdnika Granta Williamsa (25) se po izredno uspešnem uvodu postopoma sprevrača v veliko razočaranje.

Potem ko je v uvodoma upravičil status najodmevnejše okrepitve moštva Dallas Mavericks v poletnem prestopnem roku, pa zaupanje trenerja Jason Kidda vanj že nekaj časa upada.

Williams je na zadnji tekmi ob porazu z oslabljenimi Memphis Grizzlies, pri katerih sta manjkala tako Ja Morat kot Jaren Jackson Jr., odigral le sedem minut, kar je najmanj od njegove selitve iz Bostona v Dallas.

Še bolj zaskrbljujoč je podatek, da je Williams vseh sedem minut odigral pred premorom, nakar je trener Dallasa v drugem delu odstopil ob svoje običajne rotacije in na nek način predčasno pomahal z belo zastavo.

 | Avtor: X X
Williams je v sedmih minutah zgrešil oba meta iz igre ter zabeležil eno izgubljeno žogo ter osebno napako za statistični indeks -20. Drugi statistični stolpci so ostali prazni. V kratem času, ki ga je preživel na parketu, so Mavsi prejeli 20 točk več, kot pa dosegli.

Po tekmi so se pojavila ugibanja, kaj bi lahko pripomoglo k tako drastičnemu upadu učinkovitosti v primerjavi z uvodnim delom sezone, ko se je kot eden izmed nosilcev igre postavljal ob bok Dončiću in Kyrieju Irvingu

Nekaj 'insajderskih' informacij je pridobil radijski novinar in poznavalec razmer v Dallasu Kevin Gray Jr., ki je poročal, da naj bi bil Williams nezmožen slediti  napornemu tempu, s kakršnim se je sploh prvič v karieri srečal v Dallasu.

"Kar zadeva Granta Williamsa, je eden izmed mojih virov pri Mavsih izrazil skrb, da še nobena ekipa doslej ni od njega zahtevala takšne fizične pripravljenosti in tako velike minutaže, kar je botrovalo nazadovanju v primerjavi z začetkom sezone," je zapisal Gray Jr.

Košarkarje Dallasa naslednja tekma čaka v petek, ko bodo v zgodnjih jutranjih urah po srednjeevropskem času gostili New York Knicks. Dončić naj bi tekmo odsedel zaradi poškodbe gležnja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.