Šport > Košarka
16258 ogledov

Pri Dallasu spremenili status Dončića, ne gre za povsem dobro novico

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić bo najverjetneje izpustil tudi naslednji dvoboj.

Dallas Mavericks so v zadnjem obdobju nanizali nekaj 'precej čudnih' tekem. Tako so najprej premagali najboljšo ekipo zahodne konference Minnesoto, a takoj zatem priznali premoč zaradi poškodb povsem zdesetkanemu moštvu iz Memphisa. Sledil je dvoboj z zelo solidnimi New York Knicks in zmaga, nato pa boleč poraz proti New Orleansu, ki je zaigral brez četverice od petih najboljših strelcev ekipe. 

Ob toplo-hladnih predstavah je zadnji dve tekmi izpustil tudi Luka Dončić zaradi težav z gležnjem. Še zlasti pomemben je bil obračun proti Pelicans, ki so z zmago tudi preskočili Mavericks na lestvici ter jih potisnili na sedmo mesto konference, prvo, ki ne prinaša neposredne uvrstitve v končnico. Že nocoj po srednjeevropskem času se bosta obe ekipi znova pomerili, zaradi dneva Martina Luthra Kinga Jr., ki je v ZDA praznik, tokrat ob zelo prijazni uri za slovenske ljubitelje NBA košarke. Dvoboj se bo pričel ob 20.30.

Kljub ugodnemu terminu pa bodo navijači v domovini tokrat najverjetneje ostali brez Dončićeve predstave. Temu so sicer spremenili status poškodbe, a je ta še vedno 'doubtful' (dvomljiv; op.p.), kar pomeni, da nastop Slovenca ni zelo verjeten.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekaj več možnosti za igranje ima novinec Dereck Lively II., ki je na prvem dvoboju zelo manjkal pod košem, litovski center Pelikanov Jonas Valančiūnas je to znal izkoristiti s številnimi skoki v napadu in koši iz drugih akcij. Livelyjev status je zdaj 'questionable' (vprašljiv; op.p.). 

Preostala statusa v ligi sta sicer 'out' (igralec zanesljivo ne bo igral), takšen je bil Dončićev status na zadnjih dveh obračunih, in 'probable' (košarkar bo verjetno nastopil na tekmi). Sprememba iz 'out' v 'doubtful' sicer nakazuje, da se stanje poškodbe pri slovenskem zvezdniku izboljšuje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice