Šport > Košarka
6856 ogledov

Iz Dallasa nove slabe novice glede Luke Dončića

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić izpušča tudi obračun proti New Orleans Pelicans.

NBA ekipo Dallas Mavericks, ki v tem trenutku v zahodni konferenci zaseda sedmo mesto, čakata dva zaporedna obračuna z New Orleans Pelicans, neposrednimi tekmeci v boju za prvo šesterico, ki prinaša neposredno uvrstitev v končnico. Toda Mavs bodo vsaj za prvi obračun, ki je na sporedu v noči na nedeljo, močno oslabljeni.

Iz Dallasa so namreč sporočili, da vsaj prvo tekmo zagotovo izpuščata prvi zvezdnik ekipe Luka Dončić, ki bo zaradi poškodbe gležnja izpustil še drugo tekmo zapored, in Dante Exum, katerega še vedno muči poškodba pete.

Prav tako so vprašljivi tudi nastopi odličnega novinca Derecka Livelyja II, katerega prav tako muči poškodba gležnja, ter Josha Greena, ki je zbolel, bi se pa zato po dolgotrajni odsotnosti mogoče lahko že ponoči na igrišče vrnil Maxi Kleber, ki je dalj časa zdravil poškodbo prsta na nogi. Poškodba gležnja sicer muči tudi Granta Williamsa, a bo verjetno stisnil zobe in bil na voljo trenerju Jasonu Kiddu. Odločitev glede nastopa omenjene četverice naj bi bila sprejeta tik pred tekmo.

Čeprav je na zadnji tekmi ob odsotnosti Dončića blestel Kyrie Irving, ko so Mavs premagali zelo dobre New York Knicks, pa ima Dallas ob odsotnosti Dončića v letošnji sezoni še vedno negativno razmerje. Luka je namreč letos izpustil pet tekem, Dallas pa je brez odličnega Slovenca vpisal tri poraze in dve zmagi.

Dončić je sicer proti naslednjemu nasprotniku Dallasa odigral 20 tekem, povprečno pa proti New Orleans Pelicans dosega 28,6 točk, 8,4 skoke in 7,9 asistenc. Njegova odsotnost se bo zagotovo še kako poznala. Le upamo lahko, da bo Luka nared za naslednji obračun proti pelikanom, ki Dallas čaka že v ponedeljek zvečer, ob Slovencem dosti bolj prijetni uri, ob 20.30 po srednjeevropskem času.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 18:19 13.januar 2024.

    Vsaj kak dan brez Dončića..prooosimo..🙏🙏

Sorodne novice