Šport > Košarka
9785 ogledov

Zdaj že bivši lastnik Dallasa zaposlenim podaril 32 milijonov

Marc Cuban Profimedia
Po prodaji franšize Dallas Mavericks je nagradil zaposlene.

Milijonar Mark Cuban je pred dnevi prodal večinski delež v franšizi Dallas Mavericks, zaposlene v klubu pa je zdaj presenetil z informacijo, da bo med njih razdelil bonuse v vrednosti nekaj več kot 35 milijonov ameriških dolarjev (32 milijonov evrov). 

"V zahvalo, ker ste s svojim delom Mavs spremenili v izjemno organizacijo, bo vsakdo od vas prejel bonus z moje strani ter s strani družin Adelson in Dumont," je v sporočilu zaposlenim, ki ga je prvi povzel novinar mreže ESPN Tim MacMahon, zapisal Cuban.

"Skupno vam bomo izplačali nekaj več kot 35 milijonov. Za izračun vaših bonusov smo upoštevali vaše delovno mesto in tudi dolžino vašega staža pri Mavs. Bonuse boste prejeli v bližnji prihodnosti," so zapis Cubana še citirali pri ESPN.

Mark Cuban Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Klubski predstavnik za medije Alan Rakowski je vsebino okrožnice potrdil tudi za medijsko mrežo CNN.

Prejšnji teden je sicer liga NBA odobrila prodajo franšize, ki jo imata zdaj v večinski lasti družini Adelson in Dumont. Miriam Adelson, njena hči Sivan in zet Patrick Dumont so sicer večinski lastniki igralniškega in letoviškega podjetja Las Vegas Sands, ki si želi na obrobju Dallasa ob novi dvorani zgraditi tudi igralniški in letoviški kompleks.

Za Dallas Mavericks so odšteli 3,5 milijarde dolarjev, ena stotina tega denarja bo zdaj očitno pripadla zaposlenim v klubu.

Cuban je sicer ohranil manjšinski delež v klubu, še naprej pa bo prvi mož košarkarskega dela franšize.

"Dallas Mavericks so ena izmed najbolj uspešnih in prepoznavnih športnih franšiz v svetu. Moštvo je bilo NBA prvak, ima dolgo zgodovino sodelovanja z mednarodnimi superzvezdniki ter ima podporo predanih in strastnih navijačev. Tu je še vodstvena skupina, ki ji poveljuje Mark Cuban. Veselimo se sodelovanja z njim, skupaj bomo gradili uspehe in zapuščino franšize v Dallasu in izven njega," so sicer ob nakupu sporočili s podjetja Miriam Adelson.

Miriam Adelson | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Soljatar 16:01 07.januar 2024.

    kaj je s tem tipom, da izgleda kot da je iz plastelina?

  • Avatar mahatma2
    mahatma2 13:52 07.januar 2024.

    Cubanu se ta vsota ne bo kaj dosti poznala , lahko pa tudi ne bi dal nič in prepričan sem da Bezos ali pa Musk prav gotovo ne bi dala nič. Zato je lepa gesta pa obračajter kakor vam je drago.

  • rd2dmk2 11:53 07.januar 2024.

    prav nič lepa gesta. mal si preberte za koliko je kupil to ekipo in za koliko jo je prodal. torej so zaposleni morali kar nekaj naredit. pa ne se zafrkavat z tem da je nek dončič najboljši in da je ...prikaži več zara dnjega klub tolk vreden. eh mesi je tud najboljš pa je barcelona v dreku, minusu in pred bankrotom.

Sorodne novice