Šport > Košarka
528 ogledov

Noro! Luka z neverjetnim dosežkom spisal zgodovino lige NBA!

Luka Dončić Profimedia
Kar je Luki Dončiću uspelo v mesecu decembru, se je nazadnje zgodilo leta 1960.

V zadnjih tednih je postal stavek "Luka je dosegel nov neverjeten mejnik" ali "Luka je postavil nov rekord" eden najbolj pogosto uporabljenih stavkov na straneh športnih medijev. Slovenski čudežni deček svetovne košarke Luka Dončić namreč navdušuje iz dneva v dan ter premika meje mogočega.

In nič kaj drugače ni bilo niti v noči na nedeljo, ko so Dallas Mavericks na krilih izjemnega Slovenca s 132:122 premagali Golden State Warriors, Luka pa se je s prav posebnim dosežkom zapisal v anale lige NBA.

Dončić je tekmo končal z 39 točkami (14-29 met iz igre), 8 skoki in 10 asistencami, prav tako pa je znova navdušil z nekaj obrambnimi akcijami, potem ko je v zadnjem času zelo dvignil svoje predstave v obrambi, katera je včasih veljala za njegovo Ahilo peto.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Te številke so bile dovolj, da je neverjetni mesec december, v katerem je odigral 13 tekem, zaključil s povprečjem 37,5 točk, 8,9 skokov in 11,1 asistenc ter 48,8-odstotnim metom iz igre in 38-odstotnim metom za tri točke.

Luka se je s temi številkami zapisal v zgodovino lige, saj je postal šele drugi igralec, ki mu je tekom enega meseca (ob vsaj 10 odigranih tekmah) uspelo držati povprečje nad 35 točkami, 8 skoki in 10 asistencami. Pred tem je to uspelo le Oscarju Robertsonu leta 1960.

In kar je še pomembneje, čeprav je skorajda ves december zaradi poškodbe manjkal drugi veliki zvezdnik ekipe Kyrie Irving (izpustil je zadnjih 12 tekem), je Luka Dallas na 13 tekmah, ki jih je odigral v decembru, praktično lastnoročno popeljal do osmih zmag. Mavs tako kljub Irvingovi odsotnosti trenutno celo zasedajo mesto, ki jim prinaša neposredno uvrstitev v končnico. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • linlina 20:28 31.december 2023.

    Očitno briga tebe.

  • Ender3 14:40 31.december 2023.

    Avtor naj se malo ustavi ! Ta obsesija z Dončićem nikogar ne briga..

Sorodne novice