Šport > Košarka
335 ogledov

Slovenski reprezentant se vrača v ligo Aba

Matic Rebec Profimedia
Rebec ponovno v dresu FMP.

Slovenski košarkar Matic Rebec bo kariero nadaljeval pri srbskem FMP, je liga Aba objavila na svoji spletni strani. Z novim klubom je podpisal pogodbo do konca te sezone. Rebec je dres beograjske zasedbe nosil že v sezoni 2018/19, nazadnje pa je igral za kuvajtsko Kazmo.

Osemindvajsetletni organizator igre je v domovini poklicno pot začel pri Heliosu, nato pa je iz Rogaške prestopil h Krki. Pri Novomeščanih je igral do leta 2017. V zadnjih letih je zastopal barve številnih klubov, med drugimi tudi Jeniseja, Gipuzkoe, Cibone, Rasta Vechte, Rouena, Ravenne, Chietija ter nekaterih drugih.

V minuli sezoni je bil član Cedevite Olimpije, s katero je postal tudi slovenski prvak. Trikrat je bil še slovenski pokalni prvak, 2016 s Krko, 2018 s Primorsko ter letos z ljubljansko zasedbo. Bil je tudi del slovenske reprezentance, ki se je leta 2017 okitila z zlato kolajno na evropskem prvenstvu.

Rebec je po Ognjenu Kuzmiću druga okrepitev FMP v zadnjih nekaj dneh, klub pa trenutno na lestvici regionalne lige zaseda 12. mesto s štirimi zmagami in devetimi porazi. FMP bo naslednjo tekmo odigral prav pri nekdanjem Rebčevem klubu Krki. Dvoboj bo na sporedu v petek ob 17. uri.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice