Šport > Košarka
2321 ogledov

Bomba! Sloviti medij z Dallasom povezuje tega NBA asa

Precious Achiuwa Profimedia
Dallas Mavericks nujno potrebujejo pomoč pod obema obročema. Je lahko rešitev nekdanji soigralec Gorana Dragića?

Glede na porazno lansko sezono so Dallas Mavericks novo odprli precej vzpodbudno, s 16 zmagami in 12 porazi pa trenutno držijo sedmo mesto na zahodu. Toda Mavs so izgubili kar tri tekme zapored, zadnja, na kateri so se morali znajti brez Luke Dončića, pa je pokazala, kako omejena je dejansko ekipa brez svojega prvega zvezdnika.

In seveda so se ob manjši krizi ekipe iz Teksasa ponovno pojavila številna ugibanja o tem, kateri košarkar bi še lahko okrepil četo Jasona Kidda in jo naredil nekoliko konkurenčnejšo. Nobena skrivnost ni, da pri Dallasu najbolj "škripa" obramba, prav tako pa razen odličnega novinca Derecka Livelyja II nimajo nobene prave rešitve na centrski poziciji.

Dereck Lively II | Avtor: Profimedia Profimedia

Maxi Kleber, ki sicer zaradi poškodbe izpušča tekmo za tekmo, zagotovo ni prava rešitev, Dwight Powell je postal prava tarča posmeha, medtem ko Kidd ne zaupa novi okrepitvi pred začetkom sezone Richaunu Holmesu. Luka in druščina nujno potrebujejo večji prispevek svojih centrov in po mnenju Michaela Mulforda iz Sports Illustrated bi rešitev lahko našli pri Toronto Raptors.

Pred raptorji, ki so z 11 zmagami in 17 porazi šele na 12. mestu vzhoda, je namreč zelo nejasna prihodnost. Po koncu sezone namreč pogodbe potečejo kar trem izmed najboljših igralcev, Pascalu Siakamu, OG Anunobyju in Garyju Trentu Jr., in vse bolj verjetno se zdi, da bodo še pred iztekom prestopnega roka zanje poizkusili iztržiti čim več in jih vključiti v različne menjave.

Ker pa je možno, da se edina kanadska ekipa v NBA odloči za popolno prenovo ekipe, se z drugimi ekipami povezuje tudi preostale glavne igralce Toronta. In čeprav sta na trgu nekako najbolj zanimivi imeni Siakam in Anunoby, je Mulford prepričan, da je Dallasu pri Raptors najbolj zanimiv visokorasli Nigerijec Precious Achiuwa, ki je poleti 2021 skupaj z Goranom Dragićem iz Miamija prestopil k Torontu.

Precious Achiuwa | Avtor: Profimedia Profimedia

Mulford verjame, da bi bil Toronto zadovoljen že, če bi Mavs v zameno za Achiuwo ponudili svojega mladega talenta Jadena Hardyja, ki ne uživa Kiddovega zaupanja, in izbor v drugem krogu nabora. Hardy je sicer v lanski "rookie" sezoni nekajkrat pokazal izjemen talent, a mu Kidd preprosto ne nameni prave priložnosti, prav tako pa mu ne gre na roko tudi letošnja "eksplozija" Tima Hardawaya Jr., ki je zacelil vse poškodbe, ki so ga mučile v preteklosti, in znova postal eden ključnih členov Dallasa. Glede na to, da gre za igralca podobnih lastnosti kot Hardy, je mladi igralec vse bolj na stranskem tiru.

Ker pa so Raptors poleti izgubili enega ključnih igralcev zadnjih sezon Freda VanVleeta, po podobni poti pa bi lahko šla tudi Anunoby in Trent, se zdi, da bi nadarjeni Hardy ne le dobil svojo priložnost, temveč bi lahko postal eden ključnih členov Torontove prihodnosti. Komaj 21-letni eksploziven organizator igre, ki lahko zadeva z razdalje ali s prodori in ima sklenjeno pogodbo do poletja 2025, bi lahko močno popravil enega najslabših napadov lige.

Jaden Hardy | Avtor: Profimedia Profimedia

Dallas pa bi po drugi strani okrepil svojo rotacijo pod obema obročema z zanesljivim in raznovrstnim igralcem, ki se znajde na obeh straneh igrišča in bi lahko razbremenil mladega Livelyja, na katerem trenutno sloni vsa igra Dallasa pod obročem. 24-letni Nigerijec sicer v letošnji sezoni povprečno v 18 minutah na tekmo dosega 8,3 točke, kar šest skokov in dve asistenci ter opravlja zelo pomembno vlogo v obrambi.

Glede na to, da Dallas zagotovo potrebuje dodatno pomoč na centrski poziciji ter se Raptors ob slabi formi verjetno vse bolj nagibajo k prenovi ekipe, se omenjena menjava, ki jo reklamira Mulford, zdi resnično smiselna.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • andrej084 21:31 23.december 2023.

    Preveč teksta in seveda ugibanja..

  • Ender3 16:23 23.december 2023.

    Obsedeni ste s tem Dončićem. Vsaj kakšen dan pavze pred njim nam privoščite žurnalovci..

Sorodne novice