Šport > Košarka
36375 ogledov

Ali Dončić razmišlja o odhodu? Tu je odgovor

Luka Dončić Print Screen
Luka Dončić v petih sezonah igranja med košarkarsko elito še ni bil v položaju za osvojitev šampionskega prstana.

Slovenski košarkarski superzvezdnik Luka Dončić vse od prihoda v ligo NBA navdušuje z individualno statistiko, čeprav sam vedno poudarja, da ga bolj kot nizanje osebnih rekordov razveseljujejo moštveni uspehi.

Ekipa Dallas Mavericks je v zadnjih petih sezonah, odkar so se na naboru 2018 dokopali do Slovenca, doživljala tako lepe kot tudi manj lepe trenutke. Med slednje lahko mirne vesti prištevamo zaključek lanske sezone, v katerem so tudi po zaslugi taktiziranja izpadli iz boja za končnico.  

Dončić je tako še drugič v svoji petletni NBA karieri sezono končal že po rednem delu. Dvakrat so se Mavsi z njim poslovili v prvem krogu končnice, najbližje drugemu naslovu v zgodovini franšize pa so bili v sezoni 2021/2022, ko so jih v finalu zahodne konference premagali Golden State Warriors.

Ekipa je pod vodstvom lastnika Marka Cubana, ki trenutno čaka na odobritev za prodajo večinskega deleža Miriam Adelson, vdovi pokojnega lastnika igralnic Las Vegas Sands Corp., Sheldona Adelsona, povlekla kopico kadrovskih potez, da bi Dončiću sestavili učinkovito spremljevalno zasedbo za napad na prstan. Po spodletelem eksperimentu s Kristapsom Porzingisom se je ekipi pridružil Kyrie Irving, ki naj bi moštvo pomagal popeljati nazaj na vrh.

Začetki sodelovanja med Dončićem in Irvingom niso bili najlažji, se pa zato letos stvari premikajo v pravo smer. "Prvič zato, ker je izjemen košarkar," je v pogovoru z Rachel Nichols glede naveze z Irvingom povedal Dončić. "Osvojil je naslov prvaka in ve, kaj je potrebno narediti za zmago. Je super fant. V ekipi imamo nekaj veteranov, ves čas pa prihajajo tudi mladi fantje. S Kyriejem jim pomagava, da bodo lahko oni pomagali nama. To je zelo pomembno," je dodal.

Luka Dončić | Avtor: Print Screen Print Screen

Razkril je tudi, o čem z Irvingom govorita izven košarkarskih igrišč. "Pogovarjava se o življenju, večino časa pa vseeno govoriva o košarki. Ne glede na to, koliko se poskušam izogibati tem pogovorom, na koncu vedno pristanemo pri košarki," je dejal.

Ko ga je novinarka spomnila na vsebino sporočil, s katerimi ga je Irving zasipaval med košarkarskim svetovnim prvenstvom, je Dončić odvrnil: "Uživam v zbadanju, on pa mi poskuša vrniti. To je dobro, da imava takšen odnos. Zdajle ne vem točno, zaradi česa ga ponavadi hecam. Zadnje čase ne veliko. Mislim, da je bilo nekaj včeraj, ampak se zdaj ne spomnim. Imam spomin kot zlata ribica."

Luka Dončić | Avtor: Print Screen Print Screen
Čeprav ima Dončić sklenjeno pogodbo z Dallasom, je njegova prihodnost predmet velikega zanimanja. Še zlasti v primeru, če se ekipa v naslednjih nekaj letih ne bo približala osvojitvi naslova NBA prvaka. Tako LeBron James kot Giannis Antetokounmpo sta dala jasno vedeti, da bosta priložnost iskala drugje, če njuni ekipi ne bosta v ožjem krogu kandidatov za šampionski prstan. Na vprašanje, ali tudi sam razmišlja v podobni smeri, je Dončić odvrnil: "Kaj pa vem. Odlično se počutim v Dallasu. Izbrali so me na naboru. Od prvega dne sem se tukaj počutil kot doma. Zelo sem zadovoljen, kjer sem. Med premorom smo povlekli nekaj dobrih potez. Srečen sem tukaj."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 13:42 16.december 2023.

    A kdo razmišlja, da ga ne bi dnevno omenjali..Mediji so obsedeni z njim kot, da ni drugih bolj pomembnih novic..