Šport > Košarka
4331 ogledov

Ali se Mavsi selijo v Las Vegas? Cuban razkril svoje namene

Mark Cuban Profimedia
V športnem svetu močno odmeva odločitev poslovneža Marka Cubana za prodajo večinskega deleža moštva Dallas Mavericks.

Ponoči je v ameriških medijih odjeknila novica, da se lastnik košarkarskega moštva Dallas Mavericks Mark Cuban dogovarja za prodajo večinskega deleža ekipe, katere član je najboljši slovenski košarkar Luka Dončić.

Cuban je trenutno 84-odstotni lastnik teksaškega moštva, za katerega je ob nakupu leta 2000 odštel 285 milijonov ameriških dolarjev. Zdaj namerava pretežni del svojega večinskega deleža prodati milijarderki Miriam Adelson, vdovi pokojnega lastnika igralnic Las Vegas Sands Corp., Sheldona Adelsona.

Pred prodajo bo Cuban sicer moral pridobiti še soglasje vodstva lige NBA, kar bi se lahko zavleklo za več tednov ali celo mesecev.

Luka Dončić Video Šport Kakšen norec! Luka z enim najbolj norih košev kariere zapečatil usodo tekmeca

Vrednost košarkarskega kluba Dallas Mavericks je ocenjena na 3,5 milijarde dolarjev. Andelsonova bo nakup financirala s prodajo dveh milijard dolarjev vrednega deleža v Las Vegas Sands, kar je že najavila ameriški agenciji za trgovanje z vrednostnimi papirji, danes poročajo ameriški mediji. Če bo ta znesek predstavljal celotno kupnino, bo s tem postala 57-odstotna lastnica kluba.

Ob tem se poraja več vprašanj z zvezi s prihodnostjo kluba, saj se navijači bojijo, da bi Mavsi svoj sedež preselili v ameriško igralniško meko, kar pa je Cuban odločno zavrnil.

Jason Kidd Soočenje Šport Dončićev trener jih ima vrh glave: "Lani ste na veliko pisali o tem, letos pa ..."

Mavsi tako, vsaj za zdaj, ostajajo v Dallasu, Cuban pa bo kljub prodaji večinskega deleža obdržal nadzor nad vsemi pomembnejšimi košarkarskimi operacijami v zvezi s franšizo. Od prodaje si pregrešno bogati ameriški poslovnež obeta "posodobitve" na več področjih in "izgradnjo nove arene v stilu beneškega letovišča", ki bi sčasoma postala novo domovanje Dončićeve ekipe.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.