Šport > Košarka
12328 ogledov

Dončićev trener jih ima vrh glave: "Lani ste na veliko pisali o tem, letos pa ..."

Jason Kidd Print Screen
Trener Dallasa se je precej nejevoljno odzval na novinarsko vprašanje glede kemije med Lukom Dončićem in Kyriejem Irvingom.

Dallas Mavericks so v noči na sredo v ligi NBA premagali teksaške rivale Houston Rockets (121:115) in se veselili 11. zmage v sezoni (11-6), kar jih uvršča na četrto mesto zahodne konference.

Na parketu je znova blestel Luka Dončić, ki se je spogledoval s trojnim dvojčkom, na koncu pa v statistiko vpisal 41 točk (15/29 iz igre, 3/10 za tri točke, 8/9 prosti meti), devet skokov in prav toliko podaj.

Pomemben delež je k zmagi prispeval tudi Kyrie Irving s 27 točkami (8/22 iz igre, 2/7 za tri točke, 9/9 prosti meti), dvema skokoma in petimi podajami.

Luka Dončić NBA Šport Klici MVP, MVP za izjemnega Dončića, ta presegel štiridesetico

Zvezdniški dvojec Dallasa je s tem znova upravičil svoj sloves enega najučinkovitejših tandemov v ligi NBA, na kar je po zmagi svojega moštva opozoril tudi trener Jason Kidd. Pri tem se je navezal na nenehne kritike iz lanske sezone, v kateri so novinarji neprestano opozarjali na pomanjkanje kemije med obema zvezdnikoma in kritizirali igralce Dallasa na podlagi njihove neučinkovite igre v ključnih oziroma t.i. "clutch" trenutkih.

Luka Dončić Video Šport Kakšen norec! Luka z enim najbolj norih košev kariere zapečatil usodo tekmeca

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Ekipa za razliko od lanske sezone letos deluje bolj suvereno in prepričljivo, kar je bila ena izmed tem pogovora na novinarski konferenci.

Novinar ESPN-a Tim MacMahon je uvodoma izpostavil, da se je Dallas v lanski sezoni mučil pri zaključevanju tekem, medtem ko letos v tem segmentu igre naravnost blesti. O razlogih, zakaj je temu tako in kje je bil v dinamiki med obema zvezdnikoma storjen korak naprej, je povprašal trenerja Kidda, ki se je ob tej priložnosti novinarjem maščeval za vse pretekle kritične zapise.

"Morda vidimo to, kar ste od njiju pričakovali od prvega dne," je odgovor začel Kidd. "Po vašem bi morala biti uspešna od samega začetka, a potreben je čas. Nič ni narobe, če ti ne uspe. Za profesionalnega športnika neuspeh ni slaba stvar, ker se lahko iz tega nekaj nauči in napreduje. Luka in Kyrie sta najboljša na svetu in zelo smo pomirjeni, kadar je žoga v njunih rokah. Včasih gre noter, včasih pač ne. Kot si že omenil, sta med najboljšimi, če ne najboljša v 'clutch' momentih. Lani ste ogromno pisali o tem, letos pa ne več, ker nam gre dobro. Zato napišite nekaj pozitivnega! Nič ne bo narobe, če boste napisali kaj pozitivnega. Ljudje vas bodo vseeno brali," je dodal ameriški strateg.

Luka Dončić in Mark Cuban Milijarderka Šport Bomba! Cuban prodaja ekipo, Luka bo dobil novo šefico

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Ender3 17:09 29.november 2023.

    A morda koga to posebno zanima ?