Šport > Košarka
9489 ogledov

Poškodba Dončića, prvič v sezoni bo zaradi tega odsoten

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić ponoči ne bo stopil na parket.

Luka Dončić je v zadnjem času ob številnih poškodbah soigralcev, na zadnjih tekmah manjkajo Kyrie Irving, Dereck Lively II., Josh Green in Maxi Kleber, prebil še več časa na parketu, proti LA Clippers je na zadnjem dvoboju tako odigral celoten drugi polčas, če ne štejemo zadnje pol minute, ko se je trener Jason Kidd že vdal in na parket poslal rezerviste.

Večja minutaža je zdaj očitno pripeljala tudi do prvih težav z zdravjem v tej sezoni. Luka je zaradi rojstva hčerke sicer izpustil en dvoboj, na vseh preostalih pa je zaigral. V povprečju na parketu prebije 37 minut, v decembru celo nekaj več kot 40 minut, to pa ga uvršča celo na drugo mesto v ligi po prebitem času na parketu. Več, kar 38 minut in pol, odigra le član Houstona Fred VanVleet.

Prav Rakete bodo naslednji tekmec Dallasa, a Dončić v noči na soboto ne bo zaigral. Zaradi težav z mišico v stegnu bo namreč odsoten. Še naprej bosta manjkala tudi Irving (peta) in Lively II. (gleženj).

Dallas bo sicer že dan kasneje zaigral tudi proti San Antonio Spurs.

MAvericks so v sezoni doslej odigrali 27 tekem, z razmerjem 16-11 pa zasedajo šesto mesto v zahodni konferenci. Dončić v povprečju zbere po 32.7 točke, 8.4 skoka in 9.1 podaje na tekmo.

dezrni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice