Šport > Košarka
346 ogledov

Začenja se glasovanje za All-Star tekmo lige NBA

Dončić All-Star Epa
Od danes naprej lahko prek uradne spletne strani lige NBA oziroma aplikacije glasujete za nastop Luke Dončića na tekmi zvezd, ki bo 18. februarja prihodnje leto.

V severnoameriški ligi NBA se bo danes ob 13. uri začelo glasovanje za nastop košarkarjev na tekmi zvezd, je prejšnji teden v izjavi za javnost zapisalo vodstvo tekmovanja. Glasovanje bo trajalo do 20. januarja, in sicer do 18. ure. Glavni dogodek vikenda All-Star bo v noči z 18. na 19. februar v Indianapolisu.

Glasovanje bo tako kot lani mogoče na spletni strani lige ter v aplikaciji, je liga NBA zapisala v izjavi za javnost.

Luka Dončić NBA Šport Luka zbral 30 točk in dva skoka več kot Jokić, a ...

Vsak od košarkarskih pristašev bo lahko na oba načina glasoval za do deset košarkarjev na dan, po pet iz vsake konference ter po različnih položajih na parketu. V vsaki konferenci bo lahko izbral po dva branilca in tri košarkarje na ostalih položajih.

Tudi tokrat bo lahko vsak navijač med glasovanjem šest dni oddal trojne glasove, in sicer 25. decembra, prvi dan novega koledarskega leta ter nato še 5., 12., 15. in 19. januarja. Vmesne rezultate bo vodstvo lige sporočilo 4., 11. in 18. januarja.

Prvi peterki bodo po koncu glasovanja določili glasovi navijačev ter igralcev v NBA in predstavnikov medijev. Razglasili jih bodo v noči s 25. na 26. januar. Glasovi navijačev predstavljajo 50 odstotkov končnega izida, igralci in mediji pa bodo prispevali po 25 odstotkov. Rezerviste bodo trenerji v NBA izbrali nekaj dni kasneje, razglasili pa jih bodo v noči s 1. na 2. februar.

Spletni hit Šport Dončić in Jokić sta se udarila na parketu, vsi pa govorijo o tem prizoru

V Indianapolisu se bo liga NBA vrnila na dvoboj vzhoda proti zahodu, ekip tako ne bosta več izbirala igralca z največ prejetimi glasovi v obeh konferencah.

Od slovenskih košarkarjev ima ogromno možnosti za nastop na svojem petem All-Staru Luka Dončić. Zvezdnik Dallas Mavericks to sezono v povprečju dosega 32,9 toče, 9,1 podaje ter 8,4 skoka na tekmo. Mavericks pa zasedajo peto mesto v zahodni konferenci.

Dončić je za tekmo zvezd 2023 prejel drugo najvišje število glasov med branilci na zahodu za Stephenom Curryjem (Golden State Warriors), skupno pa je bil med vsemi igralci peti. Največ glasov je prejel zvezdnik Los Angeles Lakers LeBron James.

Drugi Slovenec v NBA Vlatko Čančar zaradi strgane križne vezi to sezono za branilce naslova Denver Nuggets najverjetneje ne bo igral.

Na tekmah vseh zvezd je doslej ob Dončiću od Slovencev sodeloval tudi Goran Dragić, ki je na njej nastopil leta 2018.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.