Šport > Košarka
11269 ogledov

Bomba! Mavs prvi favoriti za prihod težavnega superzvezdnika

Draymond Green in Luka Dončić Profimedia
Stavničarji so prepričani, da so Dallas Mavericks prvi favoriti za prihod suspendiranega Draymonda Greena.

NBA zvezdnik Draymond Green in njegovo moštvo Golden State Warriors so v prejšnjih letih polnili športne strani predvsem z izjemnimi uspehi, ko so med leti 2015 in 2022 kar štirikrat osvojili šampionski prstan. Toda zadnje čase se o Greenu, bolj kot zaradi uspehov na igrišču, piše zaradi številnih incidentov.

V torek je bil namreč štirikratni udeleženec tekme vseh zvezd še tretjič letos izključen s tekme. Če smo mislili, da je bilo davljenje Rudyja Goberta vrhunec Greenove neumnosti, nas je tokrat presenetil z neposrednim udarcem v obraz Jusufa Nurkića na tekmi s Phoenix Suns.

Draymond Green | Avtor: Profimedia Profimedia

Zaradi ponavljajočih nešportnih dejanj se je liga odločila, da nekdanjega najboljšega obrambnega igralca lige suspendira za nedoločen čas, dokler ne opravi določenih pogojev, ki mu jih bosta naročila njegova ekipa in vodstvo lige, kot so svetovanje pri psihiatru in podobno.

Ob vse pogostejših incidentih Greena (lani je recimo na treningu brutalno pretepel soigralca Jordana Poola) so mnogi mnenja, da so se Warriors pripravljeni ločiti od enega ključnih členov vseh svojih največjih uspehov. Najnovejši incident naj bi izbil sodu dno.

Spletna stavniška stran Bovada je tako v soboto objavila kvote ekip, ki naj bi bile pripravljene v svoje vrsti sprejeti problematičnega Greena. Kar prepričljivo se na prvem mestu nahajajo Dallas Mavericks našega Luke Dončića, edini ki jim na stavnici resno sledijo, pa so Los Angeles Lakers.

Na prvi pogled se resnično zdijo Dallas Mavericks idealna destinacija za dvakratnega člana idealnih peterk lige. 33-letni veteran še vedno slovi kot eden najboljših obrambnih igralcev lige in če se kje morajo Mavs nujno izboljšati, je to zagotovo obramba. Obenem ima Green v svoji ekipi vlogo "enforcerja", nekakšnega nasilnika, ki skrbi, da se nasprotnik ne spravlja nad največje zvezde njegove ekipe. Luki bi takšen igralec zagotovo prišel še kako prav.

Draymond Green in Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Obenem pa je potrebno vzeti v obzir, da ima Green sklenjeno 4-letno pogodbo vredno kar 104 milijone dolarjev, kar je ogromno za košarkarja, ki ima težave z disciplino in povprečno letos dosega vsega 9,7 točk, 5,5 skokov in 5,8 asistenc na tekmo. Res je, da Green doda ekipi še marsikaj, kar sama statistika ne odkrije, a bi se v zameno, da izenači Greenovo pogodbo, Dallas moral odpovedati preprosto preveč pomembnim igralcem.

CBS Sportov novinar Sam Quinn je tako predlagal menjavo, da Dallas Golden Statu ponudi odličnega novinca Derecka Livelyja II, ki je zagotovo največje odkritje sezone, Tima Hardawaya Jr., ki je najboljši Dallasov igralec s klopi, ter še en izbor v prvem krogu na naboru. Navijači Dallasa, ki so vzljubili mladega Livelyja, so na socialnih omrežjih nemudoma udarili po športnem novinarju in dali jasno vedeti, kaj si mislijo o podobni menjavi.

Glede na to, da ima Green še vedno status superzvezdnika lige in tudi zelo visoko pogodbo, se zdi skoraj nemogoče, da bi ga lahko Mavs (če predvidevamo, da Luka in Kyrie Irving seveda nista naprodaj) pripeljali v svoje vrste, če ne bi v ponudbo vključili Livelyja. Nekaj se je sicer omenjalo, da bi lahko poizkusili v menjavo zapakirati Josha Greena in Granta Williamsa, a se vseeno zdi, da bojevnike to ne bi zadovoljilo.

Stavnice sicer trdijo, da so Mavericks absolutni favoriti za prihod Greena, a nekako logika vseeno narekuje, da preprosto nimajo dovolj vrednih igralcev, ki bi jih lahko vključili v menjavo, če seveda upoštevamo, da se ob Dončiću in Irvingu ne želijo odpovedati niti Livelyju.

Seveda pa obstaja tudi možnost, da si nobena druga ekipa v svojih vrstah ne želi tako problematičnega igralca, kot je Green, in bi na koncu lahko Warriors, če so seveda dokončno prekrižali Greena, pristali tudi na nekoliko manj vredno menjavo s strani Dallasa. Vsekakor bi bilo zanimivo videti, kako bi se dva tako tehničnim napakam naklonjena igralca, kot sta Luka in Draymond, ujela znotraj ekipe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice