Šport > Košarka
47289 ogledov

Dončić je imel na neki točki dovolj, reakcija pa odmeva širom sveta

Luka Dončić Print Screen
Luka Dončić se je ob zmagi nad Memphis Grizzlies norčeval iz navijačev nasprotnega moštva.

Oslabljeni Dallas Mavericks so za 14. zmago v sezoni (14-8), po kateri se uvrščajo na tretje mesto zahodne konference, v gosteh premagali Memphis Grizzlies (120:113).

Ob odsotnosti Kyrieja Irvinga, Josha Greena, Granta Williamsa, Tima Hardawayja Jr. in Maxija Kleberja je odgovornost padla na pleča Luke Dončića, ki mu je tokrat trener Jason Kidd namenil kar 44 igralnih minut.

 | Avtor: Profimedia Profimedia
V tem času je prvi zvezdnik teksaške ekipe nanizal 35 točk ob 43-odstotnem metu iz igre, dodal pa je še osem skokov, šest podaj ter po dve ukradeni žogi oziroma blokadi.

Dallasu so delo v dvorani FedEx Forum dodatno otežili domači navijači, ki so z bučno podporo s tribun in provokacijami gostujočih košarkarjev zelo uspešno opravljali vlogo šestega igralca.

Tekma je bila zanje pravi čustveni vrtiljak, saj so se eksplozije navdušenja ves čas prepletale z vzdihi razočaranja. Za evforijo domačih obiskovalcev sta na parketu skrbela Jaren Jackson Jr. (41 točk) in Desmond Bane (28 točk), na drugi strani igrišča pa so njihovo razpoloženje ob Dončiću kvarili Jaden Hardy (19 točk), Dante Exum (16 točk) in Dereck Liverly II (16 točk).

Medtem ko so navijači grizlijev divje slavili sleherni koš domačih košarkarjev, je Dončić ostal neomajen. Pokazal je, da mu peklensko vzdušje ne more do živega, za povrhu pa se je ob lepi prednosti svojega moštva še norčeval iz podpornikov domače ekipe.

Manj kot dve minuti pred koncem tretje četrtine je pri vodstvu Dallasa s 94:79 imitiral kaotično dogajanje na tribunah in s hitrim spreminjanjem obrazne mimike na precej komičen način povzel velikanska nihanja v njihovem razpoloženju. V paleto prikazanih čustev je zajel smeh, jok, žvižganje in nekaj podobnega opičjim kretnjam, kar so najbolj občutljivi uporabniki družbenih omrežij poskušali prikazati kot rasizem.

"Nasilnež Luka je nazaj," so posnetku pripisali na navijašem profilu MFFL.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Pepe007 14:51 12.december 2023.

    Gledalci so del tekem, so del denarja. To je najpomembnejše. Dončić kot profesionalec, mora znati ustrezno "igrati" tudi z gledalci nasprotne ekipe. Ne želi si tekem brez gledalcev, ker bo to pomenilo, da ni milijonov.

  • miro8 14:16 12.december 2023.

    A če sem rasist in nestrpnež. Ja, sem. Pa kdo mislijo, da so vsi ti woke, pa lgbt++ in podobni, da nas bodo normalne, zakone spotujoče, pridne državljane j.ebali. NE bodo. Pa tudi vsi ti smrkavi, pritepeni migranti ne. Rezultat ...prikaži več bo ta, da se to ne bo končalo po mirni poti, ampak krvavo in zelo nasilno. Če oblasti ne bodo za naš denar sposobne uvesti red in mir, ga bomo pač morali sami.

  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 12:12 12.december 2023.

    Lahko se izgovori, da se preveč druži z Gabrielo...Ker, če nekdo posumi, da je Luka asociiral na šimpanze bo Woke garnitura organizirala javni linč..."Beli fant" primerja nasprotno ekipo s tropom opic...