Šport > Košarka
15043 ogledov

Dončića kaznujejo vsepovprek: "Sodniki se morajo umiriti"

Print Screen
Slovenski košarkar je bil na tekmi v Memphisu spet kaznovan s tehnično napako.

Luka Dončić je na gostovanju v Memphisu, kjer so Dallas Mavericks premagali domače grizlije, ponovno dobil tehnično napako, ker je na parketu nekajkrat verbalno obračunal z Vinceom Williamsom Jr.

Čeprav je bila komunikacija obojestranska, so se sodniki strožjega kriterija posluževali samo v primeru slovenskega asa.

Luka Dončić NBA Šport Luka z zdesetkano ekipo do zmage, s trojkami pa do posebnega dosežka

"Celo tekmo je provociral. Rekel sem mu, da bi z veseljem igral ena na ena z njim. Nato sem dobil tehnično napako. Sodniki nam morajo pustiti govoriti. To je del igre, v katerem zelo uživam. Vince je odličen v obrambi, ampak sodniki ... Na prejšnji tekmi nisem naredil ničesar, pa sva oba (s Krisom Dunnom, op. a.) dobila tehnično napako. Tokrat sva oba govorila in sem jo dobil samo jaz. Ne vem. Sodniki se morajo umiriti," je komentiral košarkar Dallasa.

Luka Dončić Zgodovinsko Šport Dončićev podvig izza črte nedosegljiv tudi za kralja trojk

Med Dončićem in Williamsom se je na parketu iskrilo celo tekmo. Slovenec je v nekem trenutku pokazal na semafor in tekmeca tako opomnil na visok zaostanek Memphisa. V neki drugi akciji je postal po obrambnem skoku in za trenutek strmel v Williamsa, ki je pristal na zadnji plati.

Dončić je po dosojeni tehnični napaki protestiral nad odločitvijo, a ga je sodnik gladko zavrnil: "Ti si začel," mu je odločno dejal.

Luka Dončić Kako jim je vrnil! Šport Dončić je imel na neki točki dovolj, reakcija pa odmeva širom sveta

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • ak 16:30 12.december 2023.

    Nadaljujte s tem Dončićem! :D

  • Ender3 14:38 12.december 2023.

    Prenehajte s tem Dončićem ...