Šport > Košarka
1770 ogledov

Dončićev podvig izza črte nedosegljiv tudi za kralja trojk

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončič je  na tekmi z Memphis Grizzlies dosegel 1000. trojko v ligi NBA.

Slovenski superzvezdnik Luka Dončić je dosegel nov mejnik v najmočnejši košakarski ligi na svetu. Na tekmi z Memphis Grizzlies, ki so jo košarkarji Dallas Mavericks dobili s 120:113, je dosegel že svojo 1000. trojko v ligi NBA.

Luka Dončić NBA Šport Luka z zdesetkano ekipo do zmage, s trojkami pa do posebnega dosežka

Dončić (24) je za 1000 uspešnih metov izza črte potreboval le 351 tekem, kar v tako kratkem času ni uspelo niti najboljšemu strelcu vseh časov Stephu Curryju. Hitreje od Slovenca je do tega dosežka prišel samo košarkar Indiana Pacers Buddy Hield, ki je 1000. trojko zadel na svoji 350. tekmi med košarkarsko elito.

Dončić, ki igra svojo šesto sezono v ligi NBA, je s 24 leti in 287 dnevi postal tudi najmlajši košarkar s 1000 trojkami v tem tekmovanju.

Luka Dončić Kako jim je vrnil! Šport Dončić je imel na neki točki dovolj, reakcija pa odmeva širom sveta

Za primerjavo, že omenjeni Curry, ki se mu pripisuje naziv najboljšega strelca vseh časov, je svojo 1000. trojko dosegel šest dni pred dopolnjenim 27. letom starosti. Dvakratni MVP lige, ki se lahko pohvali tudi s štirimi šampionskimi prstani, je za to potreboval 369 tekem oziroma 18 tekem več od Dončića.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.