Šport > Košarka
12369 ogledov

Sodniki, pa kam gledate? Tu je očiten dokaz, da imajo Dončića na piki

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić si je prislužil novo tehnično napako (še na tretji zaporedni tekmi), potem ko so sodniki spet spregledali očiten prekršek.

Neverjetno: prekršek, čist kot solza. "Saj se je že z aviona videlo," bi rekel marsikateri navijač v dvorani Dallasa. Toda ne, sodniki so vnovič spregledali očiten prekršek nad Dončićem. Namesto tega so mu dosodili tehnično napako.

Da je šlo za očitno osebno napako Minnesotinovega košarkarja Nickeila Alexandra-Walkerja – bilo je v prvi četrtini pri vodstvu Dallasa z 21:14 –, sta opazila tudi komentatorja tekme, sodnik pod obročem, ki je bil povsem blizu dogajanju pa tega ni opazil. Tisti, ki igrate ali ste kdaj igrali košarko, najbrž dobro veste, da se takšni prekrški ne le vidijo, pač pa tudi dobro slišijo. 

Sodnik se je odločil, da je šlo za čisto izbijanje žoge, kar je Luko razumljivo razjezilo. Medtem ko se je čudil, kako Alexander-Walker ni prejel osebne napake in obenem z rokama kazal, da je šlo za prekršek oz. udarec po roki, pa mu je taisti sodnik hipoma namenil tehnično napako. Dvorana je znorela in se glasno drla proti sodniku, Dončić pa je le nemo obsedel. To je bila Lukova še tretja zaporedna tekma, na kateri je prejel tehnično napako. 

Dončić je sodnike povprašal, zakaj točno je prejel tehnično napako. "Sodnik mi je rekel, da ne smem ploskati. To je noro, človek," je po tekmi na novinarski konferenci dejal Dončić. To ni prva sporna tehnična napaka, potem ko so mu pred kratkim dosodili tehnično napako, ker je nasprotniku rekel, da mu je žal, da mu ne dovolijo igrati 1 na 1 z njim. Več o tem tukaj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • jakec1575 12:09 15.december 2023.

    Dejmo naglas povedat. Crnim sudijam gre v nos, da doncic pometa z atletskimi crnci. Gre za cisti prikriti obratni rasizem. Teh njihovih "napak" je preprosto prevec.

  • rd2dmk2 09:48 15.december 2023.

    hm, posnetek kaže, kako je pred udarcem nasprotnika po žogi, Luka kar konkretno odrinil nasprotnika, kdor koli je položaju da pade se hoče nekam prijet. jest bi mirno dodsodil napako v napadu. kaj ta misli da lahko pomete vse z igrišča.