Šport > Košarka
2185 ogledov

Dallasu manjkali ključni igralci ... Lukova reakcija pred tekmo navdušila svet

Luka Dončić Profimedia
Dončić je kot pravi vodja popeljal oslabljeni Dallas, kateremu so manjkali trije ključni igralci, do nove zmage.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je v ligi NBA s 35 točkami in tisočo trojko v karieri popeljal Dallas Mavericks do zmage s 120:113 v gosteh pri Memphis Grizzlies. Teksaška ekipa je bila precej oslabljena, manjkal je tudi drugi strelec Kyrie Irving, vendar je pod taktirko Slovenca vseeno prišla do nove zmage, tretje v nizu.

Dončić je dosegel 35 točk, Dereck Lively II. je k zmagi dodal po 16 točk in skokov, Jaden Hardy je dosegel 19 točk s klopi, Dante Exum pa je k tretji zaporedni zmagi močno oslabljenega Dallasa dodal 16 točk. Manjkala sta namreč tudi Grant Williams in Tim Hardaway Jr.

Toda Luka je kot pravi vodja že pred tekmo dal vedeti svojim soigralcem, ki so v preteklosti dobili manj priložnosti, da jim zaupa ter da morajo biti pripravljeni, da prispevajo svoj delež.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"V ekipi je manjkalo veliko igralcev, zato sem fantom zabičal pred tekmo: 'Vsi morate biti pripravljeni!' Faktor zaupanja je bil na tej tekmi res velik," je po zmagi pojasnil 24-letni slovenski zvezdnik, ki je kot pravi vodja zaupal v svoje soigralce, to pa se mu je na koncu tudi obrestovalo

Sam pa je prikazal še eno v nizu predstav kalibra MVP; na zadnjih sedmih zaporednih tekmah je dosegel 30 ali več točk. S svojo predstavo pa je navdihnil tudi soigralce. "Mislim, da je pomembno, kakšen vodja si na parketu," je dejal Dončić po tekmi: "To leto je bilo zame s tega vidika veliko boljše. Tokrat je manjkalo kakšnih pet fantov, tako da je to za nas res precej neverjetna zmaga."

Naslednja tekma Dallas, ki je tretji na zahodu, čaka že danes ponoči po slovenskem času, ko bo doma gostil Los Angeles Lakers.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • optimist11 19:49 12.december 2023.

    Luka je dober. Navdušuje z trojnimi dvojčki, dobrimi podajami...Ampak roko na srce, polno je igralcev s še bolj atraktivno igro, zabijanji...pa jih sploh ne omenite.

Sorodne novice