Šport > Košarka
477 ogledov

Klemen Prepelič ni več član Cedevite Olimpije

Klemen Prepelič Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Cedevita Olimpija v nadaljevanje sezone brez Prepeliča.

Slovenski košarkar Klemen Prepelič v nadaljevanju sezone ne bo več nosil dresa Cedevite Olimpije, je ljubljanski klub sporočil na spletni strani. Član zlate slovenske reprezentance iz leta 2017 se je v Ljubljano preselil konec oktobra in s klubom podpisal dvomesečno odprto pogodbo.

Enaintridesetletni branilec je v evropskem pokalu na šestih tekmah v povprečju dosegal 16,2 točke, 8,7 asistence in 2,7 skoka na tekmo, v ligi Aba pa je na parket prav tako stopil na šestih tekmah in v povprečju dosegal 14,2 točke, 8,2 podaje ter 1,8 skoka na tekmo.

V tem obdobju je bil Prepelič najboljši podajalec evropskega pokala in regionalne lige. Cedevita Olimpija je v tem času v regionalnem tekmovanju zabeležila pet zmag, v evropskem pokalu pa še naprej ostaja brez zmage.

V ljubljanskem klubu so se Prepeliču zahvalili za prispevek v zadnjem mesecu in pol, slovenski reprezentant pa ima proste roke pri iskanju novega delodajalca.

S Cedevito Olimpijo je 23. oktobra kratkoročno pogodbo podpisal v želji, da bi v tem času našel snubce iz evrolige. Za zdaj ni jasno, kje bo Prepelič nadaljeval kariero. V njej je doslej nosil drese Banvita, Oldenburga, Limogesa, Levallois Metropolitansa, Real Madrida, Joventuta in Valencie, preden se je letos vrnil v Ljubljano.

Za nekdanjo Union Olimpijo je igral v dveh različnih obdobjih (2010 - 2012 in 2014 - 2015). Prepelič je člansko kariero začel v sezoni 2009/10 v dresu Branika iz Maribora. Pred nastopanjem za Olimpijo je sledila še selitev v Helios Domžale.

Na zadnjem svetovnem prvenstvu v Aziji je bil Prepelič drugi strelec Slovenije za Luko Dončićem. Imel je povprečje 14 točk na tekmo. S slovensko reprezentanco je vrhunec dosegel ob zlati kolajni na EP 2017 ter z uvrstitvijo na olimpijske igre leta 2021 v Tokiu.

Po pisanju košarkarskega portala Eurohoops Türkiye bo Prepelič kariero nadaljeval v Galatasarayu. Klub iz Istanbula, ki je bil od ustanovitve leta 1911 šestnajstkrat prvak Turčije (nazadnje 2013), po desetih tekmah državnega prvenstva zaseda 12. mesto v 16-članski superligi (4-6), v ligi prvakov pod okriljem Fibe pa je v štirih nastopih dosegel eno zmago.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Uroš Fric
    uros8 18:58 06.december 2023.

    Edina pametna odločitev. Trener več kot očitno ne zna in ne zmore vcepiti igralcem zmagovite miselnosti. Nič nimam proti Italijanu, ampak menim, da katerikoli slovenski koš. trener bi prevzel vodenje Olimpije, bi imel boljše rezultate z ekipo.

Sorodne novice