Šport > Košarka
15138 ogledov

Luka šokiral s svojim odzivom na nasprotnike v kvalifikacijah za OI

Matej Erjavec Saša Despot predsednik KZS Matej Erjavec
Luka Dončić je verjetno edini Slovenec, ki je zadovoljen z žrebom za kvalifikacije za olimpijske igre 2024.

V ponedeljek se je predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec na tradicionalnem druženju z mediji ob koncu leta dotaknil številnih zanimivih tem, kot so status selektorja Aleksandra Sekulića, kandidatura Slovenije za organizacijo Eurobasketa 2029, razlogi za odpoved organizacije kvalifikacijskega turnirja za olimpijske igre ter imenovanje novega generalnega sekretarja, o katerih smo že pisali.

Prav tako pa se je prvi človek slovenske košarke v pogovoru s sedmo silo dotaknil tudi zelo zanimive teme, kot so nasprotniki Slovenije v julijskem kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre. Čeprav se praktično vsi Slovenci strinjamo, da težjega žreba praktično ne bi mogli dobiti, izstopa en človek, tisti najpomembnejši ... Luka Dončić.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Erjavec je namreč razkril zanimivo anekdoto, kako se vsi v vrhu reprezentance strinjajo, da ples kroglic, ki je Sloveniji namenil turnir v grškem Pireju in nasprotnike Hrvaško in Novo Zelandijo ter križanje s skupino z Grčijo, Egiptom in Dominikansko republiko, Sloveniji ne bi mogel biti manj naklonjen, saj je izvlekla praktično najtežje možne nasprotnike. Edini, ki je zadovoljen z žrebom, naj bi bil Luka.

"Kar zadeva žreb, težje skupine ne bi mogli dobiti. Jaz sicer komuniciram z Luko in on pravi 'ma doooobra skupina je', ampak jaz se s tem ne strinjam. Težje ne bi mogli dobiti," je noro reakcijo prvega zvezdnika reprezentance razkril Erjavec.

Če bo šlo vse po načrtih, se bo Slovenija za edino vozovnico, ki s turnirja vodi na olimpijske igre, udarila z Grčijo in enim izmed najboljših igralcev na svetu, Giannisom Antetokounmpom. Slovenija bo tako za v lovu na olimpijsko vozovnico potrebovala vsa svoja najmočnejša orožja.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Vrnitev Eda Murića ni vprašljiva, dosti bolj zapleteno pa je stanje z Vlatkom Čančarjem, za katerega še ni jasno, če bo lahko pomagal slovenski izbrani vrsti. Kako pa je z Luko?

"Res je, da sem se z Luko o kvalifikacijskem turnirju pogovarjal pred rojstvom njegovega otroka in da se s prihodom otroka na svet stvari običajno precej spremenijo. Verjamem pa, da če bo zdrav in mu bo Gabriela pustila, bo zagotovo igral za reprezentanco naslednje poletje," je temo Luke Dončića zaključil Erjavec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:40 05.december 2023.

    Luka ima prav,če ne moremo premagati Egipta,Nove Zelandije...,potem si res ne zaslužimo OI!!!

  • andrej084 21:58 04.december 2023.

    Tudi iz Krke kakšen, pa Hrovat..

  • andrej084 21:58 04.december 2023.

    Upam, da se tudi Zoki upokoji in se priključijo mlajši. V peterki naj z Luko igrajo Macura, Glas, Ščuka, Čančar in Tobey. Rezerve pa Dimec, Prepelič mlajsi, starejši, Blažič, Nikolič, Samar, samo Kosija ne...

Sorodne novice