Šport > Košarka
6621 ogledov

Stopilo vam bo srce! Luka igral v prav posebni opremi ... posvečeni hčerkici!

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je ob vrnitvi na parket po rojstvu otroka naravnost blestel, a to vseeno ni bilo dovolj za zmago proti žilavi Oklahomi.

Slovenski zvezdnik v ligi NBA Luka Dončić se je po eni tekmi odsotnosti vrnil na košarkarska igrišča, a kljub fantastični predstavi, ko je tekmo zaključil s 36 točkami, 15 skoki in 18 asistencami, ni mogel preprečiti poraza s 120:126 proti Oklahoma City Thunder.

To je bila Lukova sploh prva tekma po rojstvu hčerke Gabriele in novopečeni očka je bil praktično nezaustavljiv na igrišču. Odigral je tako rekoč celotno tekmo, saj je počival vsega skupaj dve minuti, v 46 minutah igre pa je dosegel svoj 59. trojni dvojček v rednem delu NBA. S tem se je na večni lestvici Ljubljančan izenačil z enim največjih vseh časov, legendarnim Larryjem Birdom.

Iz igre je 24-letni as tokrat zadel 11 od 22 metov, od tega pet od 13 za tri točke. Manj natančen je bil le s črte prostih metov (9/14), v statistiko pa vpisal še po dve blokadi in ukradeni žogi. Po statističnih podatkih portala StatMuse še nihče v ligi NBA ni na eni tekmi dosegel več kot 36 točk, 15 skokov, 18 podaj ob dveh ukradenih žogah, dveh blokadah in petih zadetih trojkah.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Morda pa je Luki pri njegovi neverjetni predstavi pomagala tudi prav posebna športna oprema. Luka je namreč tekmo odigral s posebno prirejenimi športnimi copati znamke Jordan Luka 2, katere je posvetil svoji hčerki. Ti so bili namreč tokrat v rožnatih odtenkih s pripisom Gabriela in srčkom.

Luka je sicer po tekmi tudi sploh prvič spregovoril o svoji prvorojenki.

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice