Šport > Košarka
95 ogledov

Olimpijin zvezdnik kljub poškodbi najboljši igralec meseca novembra

Karlo Matković ABA League/Dragana Stjepanović
Ljubljanski zmaj Matković MVP novembra lige Aba.

Košarkar ljubljanske Cedevite Olimpije, Karlo Matković, je postal najkoristnejši igralec (MVP) meseca, so sporočili iz regionalne lige Aba.

Matković je ves november dokazoval prevlado na igriščih, poleg tega, da je mesec končal na vrhu statistične kategorije vrednotenja, si je nagrado zaslužil tudi s svojim prispevkom k uspehu ekipe.

Cedevita Olimpija je v tem obdobju namreč neporažena in se uvršča v zgornjo polovico lestvice regionalnega tekmovanja, so zapisali pri Abi.

"V tej sezoni sem začetni center naše ekipe in to pomeni, da je moja vloga v ekipi precej večja. Moja glavna naloga je biti sila v obrambi in dajati ekipi energijo, tako v obrambi kot v napadu. Želim se čim prej vrniti na igrišče po poškodbi hrbta in dati vse od sebe, da pomagam ekipi še naprej zmagovati," je ob tem dejal Matković.

Visokorasli Matković je sicer v mesecu novembru nastopil na vsega dveh tekmah, saj je zaradi poškodbe hrbta izpustil zmagi nad Budućnostjo in Partizanom, a je ob zmagah nad FMP-jem in Borcem vseeno tako navdušil, da si je prislužil naziv MVP meseca novembra.

Matković je v novembru dosegal 18,5 točk, 8 skokov, 2,5 ukradenih žog in 1,5 blokad na tekmo ob zelo dobrem metu iz igre.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice