Šport > Košarka
226 ogledov

Olimpija do zadnjih minut v igri za zmago

košarka Cedevita Olimpija - Joventut Badalona Saša Despot
Cedevita Olimpija v Londonu doživela osmi poraz v evropskem pokalu.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 8. krogu evropskega pokala (skupina A) izgubili z Londonom s 95:101 (19:19, 43:50, 70:73).

Košarkarji Cedevite Olimpije so v osem nastopu v evropskem pokalu doživeli osmi poraz. Na gostovanju v Londonu so izgubili s 95:101.

Ljubljančani so nastopili brez dveh najvišjih igralcev, Karlo Matković je poškodovan, Aleksander Šaškov je manjkal zaradi administrativnih težav, vseeno pa so bili do zadnjih sekund v igri za prvo zmago v sezoni.

Primanjkljaj v višini je Cedevita Olimpija nadomestila z dobrim metom za tri točke in razpoloženo igro v napadu, žal pa so bili gostitelji v odločilnih trenutkih bolj spretni. Junak zmage Londona je bil Conor Morgan, ki je 49 sekund pred koncem zadel trojko za 94:89, v naslednjem napadu pa je z atraktivno blokado zaprl pot do obroča Shawnu Jonesu.

Prvi igralec Cedevite Olimpije je bil Klemen Prepelič (trojke 5:12), ki je ob 23 točkah zbral deset podaj; 19 točk je prispeval Justin Cobbs (3 podaje), 16 DJ Stewart (6 skokov, 5 podaj), 15 pa Jaka Blažič (trojke 2:2).

Po skoraj že polovici skupinskega dela je Cedevita Olimpija prikovana na dno razpredelnice skupine A. Hamburg ima eno zmago, Umana Reyer tri, za šesto mesto, ki vodi v nadaljnje tekmovanje, pa so trenutno potrebne štiri zmage.

Cedevita Olimpija bo v soboto gostovala pri Budućnosti, v naslednjem krogu evropskega pokala 29. novembra pa bo gostila vodilno ekipo skupine A Pariz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice