Šport > Košarka
219 ogledov

Olimpija v drugem polčasu popustila

Gregor Glas Igokea m:tel/Marija Vuruna
Košarkarji Igokee so v 4. krogu lige Aba premagali ljubljansko Cedevito Olimpijo s 83:72 (20:24, 42:40, 63:52).

Ljubljanski košarkarji so v ligi Aba pri polovičnem izkupičku. Med tekmo se je obetal tudi drugačen razplet, saj so slovenski prvaki, sicer utrujeni po dolgi poti na evropski pokal k Bešiktašu v Istanbul, sredi druge četrtine vodili že s 35:26, a še pred odmorom je imela ekipa iz Laktašev spet rezultatsko prednost. Bilo je 42:40 v korist domačih.

Ko so gostitelji v uvodu v tretjo četrtino dosegli delni izid 10:0 (52:40), se je ljubljanska barka začela potapljati. Dvomestno prednost je Igokea prenesla tudi v zadnji del in že v uvodu te četrtine je Mario Nakić, gre za sina legendarnega Iva Nakića, ki je v slovenskem prostoru navduševal v dresu Krškega, z zaporednimi koši poskrbel za vodstvo domačih z 69:54. Zmajem tega zaostanka ni več uspelo nadoknaditi.

Igokea je tekmo dobila po zaslugi boljšega meta, pa tudi razpoloženih igralcev na klopi. Pri zmagovalcih se je med strelce vpisala deseterica, četverica je presegla dvomestno število košev, s 15 koši je bil najučinkovitejši Nikola Tanasković. Pri Cedeviti Olimpiji, ki je imela skromen predvsem met za tri točke, je 16 točk dosegel Justin Cobbs, Jaka Blažič jih je zbral 15.

V ligi Aba se bo Cedevita Olimpija prihodnjo soboto pomerila s Studentskim centrom iz Beograda, že v sredo pa v evropskem pokalu, kjer Ljubljančani v uvodnih treh nastopih niso dosegli zmage, z ukrajinskim Prometejem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice