Šport > Košarka
2105 ogledov

"Razumljivo je, da so nekateri igralci jezni, a ..."

košarka Cedevita Olimpija - Joventut Badalona Saša Despot
Cedevita Olimpija je le prikazala boljši obraz na drugi tekmi v EuroCupu. "To je dobra popotnica," meni kapetan Jaka Blažič.

Košarkarji Cedevite Olimpije, ki so pred dvobojem z nekdanjim evropskim prvakom Joventutom iz Badalone (sezona 1993/94) doživeli dva zelo visoka poraza proti Hapoelu iz Tel Aviva in beograjskem Partizanu, so v sredo proti enemu izmed favoritov EuroCupa pokazali precej boljši obraz.

Zmaji so dobro predstavo prikazali predvsem v drugi četrtini, ko so v prvih šestih minutah tega obdobja tekmecu dovolili le dve točki, sami pa so pred polčasom prišli do 11 točk naskoka. 

Prednost so zapravili v tretji četrtini, v zadnji pa je večinoma vodil Joventut. A kapetan Olimpije Jaka Blažič je ob koncu rednega dela s trojko izenačil in poskrbel za podaljšek. Ta je bil vseskozi izenačen, odlični Justin Cobbs pa je dobri dve sekundi pred koncem zadel met za točko prednosti.

Joventut je vzel minuto odmora. S tem je prišel tudi do izvajanja avta s strani, sledila je podaja do Andresa Feliza, ki je tik pred zvokom sirene zadel za zmago gostov ter tako utišal naposled bolj glasne navijače v dvorani Stožice.

"Zaslužili bi si zmago, še zlasti po težkem prejšnjem tednu. Pokazali smo neko reakcijo, stopili skupaj in odigrali eno dobro tekmo, na koncu pa je odločil težek met Feliza. Izigrali so nas in na koncu jim moramo čestitati za zmago. Zdaj se moramo osredotočiti na naslednje dvoboje. Je pa to dobra popotnica, dokazali smo, da lahko igramo na najvišji ravni," je po tekmi dejal Blažič.

Tako kakovostne igre, kot je bila tista v drugi četrtini, Olimpija v tej sezoni ni pokazala: "Energija je bila od samega začetka, spoštovali smo dogovore iz garderobe, pokazali agresivnost v obrambi in napadu. Škoda za tretjo četrtino, ko smo se ustavili in bili bolj podobni ekipi iz prejšnjih tekem. V četrti četrtini je spet sledila reakcija, pokazali smo karakter in se vrnili v igro. Enako tudi v podaljšku, ko smo imeli dve sekundi pred koncem točko prednosti. Škoda! A verjamemo vase."

košarka Cedevita Olimpija - Joventut Badalona | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Na tekmi sta se sicer poškodovala Luka Ščuka, ki je po izjemni 'banani'  nesrečno doskočil in si zvil gležen, z igrišča pa je nekoliko kasneje odšepal tudi organizator igre Nikola Radičević. "Bilo je res nekaj nesrečnih dogodkov, a vseeno smo imeli na koncu prednost, ki jo nismo uspeli zadržati. Na žalost šteje le poraz."

Kakšno je bilo vzdušje v slačilnici po prejetem košu v zadnji sekundi? "Razumljivo je, da so nekateri igralci po takšnem porazu in takšni tekmi tihi, nekateri drugi so jezni, a to je pač šport. Zdaj, ko se je glava že nekoliko ohladila, lahko omenimo tudi kakšno pozitivno zadevo. Na srečo ta poraz ni usoden, Joventut velja za ekipo, ki se bo borila za najvišja mesta v EuroCupu. Mi s porazom nismo še nič zapravili in se že veselimo naslednjih tekem.

košarka Cedevita Olimpija - Joventut Badalona | Avtor: Saša Despot Saša Despot

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice