Šport > Košarka
578 ogledov

Cedevita Olimpija izgubila tudi na drugi tekmi

Cedevita Olimpija Twitter/Cedevita Olimpija Ljubljana
Košarkarji Cedevite Olimpije so izgubili tudi drugo tekmo v Podgorici.

Košarkarji Cedevite Olimpije so na superpokalnem turnirju košarkarske lige Aba v Podgorici v tekmi za razvrstitev od petega do osmega mesta z beograjsko Mego izgubili s 75:88 in bodo po dveh porazih igrali za sedmo mesto.

S četrtfinalnim dvobojem med Cedevito Olimpijo in Igokeo se je v ponedeljek začel superpokal. Ljubljančani so na prvem obračunu izgubili s 65:75. Tako kot v ponedeljek je Olimpija tudi danes igrala prvi opoldanski dvoboj, ki ga je s trojko odprl Jaka Blažič. Prednost Ljubljančanov pa je bila kratkega daha.

Košarkarji Mege so odločneje nadaljevali in prvo četrtino dobili z 31:19. Z dvema trojkama Gregorja Glasa je Olimpija sredi drugega dela zaostajala za pet točk, na vsega tri je nato znižal z zabijanjem Malijec Amadou Sow. Taka razlika je bila še nekaj časa, v zaključku četrtine pa je Mega pobegnila na 47:37 in drugi polčas začela s prednostjo desetih točk.

Dve minuti in pol pred koncem tretje četrtine je prednost narasla na 15. V zadnjih desetih minutah Olimpiji, 19 točk je dosegel Jaka Blažič, dve manj pa Glas, ni uspelo ogroziti zanesljive prednosti srbske zasedbe. V njej je bil z 21 točkami prvi strelec tekme Nikola Topić.

Igokea se bo pozno popoldne v polfinalu pomerila s Partizanom, v drugem polfinalu pa bo Budučnost v podgoriškem derbiju igrala z Derbyjem. Pred tema dvobojema bo še tekma za razvrstitev med Zadrom in beograjsko ekipo FMP, ko bo tudi znan tekmec Olimpije.

V sredo bodo na sporedu še finale ter dvoboji za 3., 5. in 7. mesto. Superpokal lige Aba je na sporedu prvič po štiriletnem premoru zaradi težav z novim koronavirusom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice