Šport > Košarka
3772 ogledov

V soboto na Bledu športni spektakel pod pokroviteljstvom Luke Dončića

Plavajoče igrišče na Blejskem jezeru Youtube
Bled to soboto v znamenju košarke in dogodka Luka 2 Lake Bled.

Blejsko jezero bo v soboto gostilo poseben košarkarski dogodek, saj bodo sredi naravne idile postavili plavajoče igrišče, na katerem bo potekal Grosbasketov mednarodni turnir 3x3 za mlade. V sklopu dogodka bodo v partnerstvu z znamko Air Jordan predstavili tudi košarkarsko supergo z imenom Luka 2 Lake Bled.

Na Slovenski turistični organizaciji (STO), ki je z znamko I feel Slovenia glavni partner tega dogodka, so prepričani, da gre za edinstveno priložnost za mednarodno promocijo Slovenije.

"Gre za izjemno priložnost za povečanje prepoznavnosti Slovenije v svetu. Državo bomo predstavili kot odlično gostiteljico najzahtevnejših in najbolj privlačnih športnih prireditev. Veselimo se, da je Luka Dončić, ambasador slovenskega turizma, našel navdih v slovenski naravni lepoti in da je njegov nov športni čevelj vključil trajnostne elemente, ki so ena ključnih vrednot slovenskega turizma," je na novinarski konferenci pred sobotnim dogodkom povedala direktorica STO, Maja Pak.

Dogajanje se bo v soboto začelo ob 9.30, ko je na sporedu NBA-klinika, kjer bo 25 otrok vadilo košarko pod okriljem trenerja iz severnoameriške lige NBA, nato sledi mednarodni turnir v košarki 3x3 do 17 let. Poleg košarkarskih tekem si bodo obiskovalci lahko ogledali tudi legendarni pokal Larry O'Brien, prestižno nagrado, ki se podeljuje prvakom lige NBA.

Organizatorji so poudarili smernice za prevoz do prizorišča, saj je parkiranje v bližini Bleda omejeno. Zato ponujajo brezplačne prevoze z vlakom in avtobusi ter možnost parkiranja na letališču Lesce.

Ali se bo spektakla Luka 2 Lake Bled udeležil tudi slovenski zvezdnik Luka Dončić, za zdaj ni znano. Organizatorji "upajo, da bo prišel, ker so ga na dogodek na Bled povabili". Dončić sicer po svetovnem prvenstvu ta čas okreva po poškodbi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice