Šport > Košarka
370 ogledov

Slovenski reprezentant po koncu svetovnega prvenstva našel nov klub

Žiga Dimec Anže Petkovšek
Dimec poslej za klub v drugi turški ligi.

Slovenski košarkarski reprezentant Žiga Dimec si je po predstavah v dresu slovenske izbrane vrste na minulem košarkarskem svetovnem prvenstvu našel delodajalca v Turčiji. Tridesetletni Dimec je podpisal pogodbo s klubom iz Mersina, ki igra v turški drugi košarkarski ligi, je poročal portal eurobasket.com, v Sloveniji pa Sportal in Sportklub.

Slovenski center je v minuli sezoni nosil dres japonskega drugoligaša Nishinomiya Storks in na 64 tekmah v povprečju dosegal po 11,3 točke, 7,3 skoka ter 1,5 asistence. Štorkljam je pomagal do polfinala B lige. Dva metra in 11 centimetrov visoki center je bil v sezoni 2020/21 član Cedevite Olimpije. Pred tem je med drugim igral še za Zlatorog, Konjice, Rogaško, Krko, Bayreuth in Primorsko.

Celjan je bil član slovenske reprezentance, ki je osvojila zlato medaljo na evropskem prvenstvu leta 2017, nastopil pa je tudi na olimpijskih igrah v Tokiu leta 2021. Dimec je na minulem svetovnem prvenstvu zaigral na osmih tekmah, v povprečju je v 13,8 minute na parketu dosegel 3,9 točke in dva skoka na tekmo. Za reprezentanco je Dimec na uradnih srečanjih zbral 56 nastopov.

Mersin BB (Büyüksehir Belediyesi) je v pretekli sezoni v drugi turški ligi po rednem delu osvojil tretje mesto, v izločilnih bojih pa je nato v polfinalu z 1:3 v seriji klonil proti kasnejšemu podprvaku Yalovasporju.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.