Šport > Košarka
1393 ogledov

V Stožicah padel evroligaš

Simone Pianigiani Žurnal24
Košarkarji Cedevite Olimpije so se v četrtek prvič v letošnjem poletju predstavili javnosti in na dobrodelni pripravljalni tekmi v Stožicah z rezultatom 90:78 premagali evroligaški Panathinaikos.

Cedevita Olimpija nadaljuje s pripravljalnim obdobjem pred sezono 2023/24. V Stožicah je na svoji četrti pripravljalni tekmi zbeležila tretjo zmago, potem ko je s preobratom v drugem polčasu prišla do vodstva, ki ga nato ni več izpustila iz svojih rok.

Tekmo so bolje odprli gostje iz Aten, ki so po prvi četrtini vodili za štiri točke, ob polčasu pa za pet. Zmaji so tok srečanja obrnili v tretji četrtini, po kateri so vodili za dve točki, odločilno, dvomestno prednost pa so si priigrali v uvodnih minutah zadnje četrtine. Ob koncu je četa, ki jo s klopi vodi glavni trener Simone Pianigiani, slavila zmago z rezultatom 90:78.

V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Karlo Matković, ki je svojim 17 točkam dodal še osem skokov. Sledil je Amadou Sow (15 točk in sedem skokov), medtem ko jih je Rok Radović prispeval 12.

Obračun s šestkratnim prvakom elitne Evrolige je imel tudi dobrodelno noto, saj je Cedevita Olimpija v sodelovanju z Verigo dobrih ljudi zbirala sredstva za prizadete v nedavnih poplavah v Sloveniji. Aktualni slovenski državni, pokalni in superpokalni prvaki bodo celoten znesek prodanih vstopnic namenili žrtvam najhujše naravne katastrofe v zgodovini samostojne Slovenije, piše na spletni strani ljubljanskega kluba.

Cedevita Olimpija – Panathinaikos 90:78 (18:22, 25:26, 20:13, 27:17)
Rebec 4, Armand 7 (6 podaj), Sow 15 (7 skokov), Radović 12, Cobbs 9 (9 podaj), Kruzinsky, Todorović, Matković 17 (8 skokov), Jones 8, Ščuka 8 (7 skokov), Klobučar 6, Šaškov.

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 22:01 07.september 2023.

    Gledal tekmo in moram priznati, da so tokrat v Stožicah zelo obetajoče selekcionirali ekipo za prihajajočo sezono. Upam pa, da prikazano danes ni bila le muha enodnevnica!?