Šport
2427 ogledov

Dončić priznal: Noge nas niso ubogale

Slovenija - Litva Profimedia
Slovenski košarkarji so izgubili tekmo razvrstilnih bojev od 5. do 8. mesta z Litvo, po porazu pa so bili enotni: "Premalo časa je bilo za počitek, noge so bile težke."

"Težko je bilo zaspati po sinočnji naporni tekmi s Kanado. Noge nas niso ubogale, občutki so še vedno mešani in čeprav smo vedeli, da igramo na svetovnem prvenstvu med osmimi najboljšimi ekipami, nismo prikazali svojega pravega obraza," je po visokem porazu z Litvo (84:100) pojasnil kapetan slovenske reprezentance Luka Dončić, sicer z 29 točkami daleč najboljši strelec tekme. "Enostavno igramo premehko. Nasprotne ekipe nas pretepajo že celo prvenstvo, igrajo zelo fizično proti nam, mi pa jih niti ne poskušamo udariti oziroma vrniti z enako mero agresivnosti," je razloge za zadnje tri poraze skušal opisati Dončić. "Upam, da bomo v soboto proti Italiji vendarle pokazali boljšo igro," je zaključil košarkar Dallasa, ki ima v Manili ogromno filipinskih privržencev. 

"Plačali smo davek pomanjkanja energije. Pozitivno pa me je presenetil Luka Dončić, ki mi je pred tekmo dejal, da hoče igrati in da hoče zmagati. Vseskozi je bodril soigralce, jih spodbujal med polčasoma in minutami odmora, a žal danes naša centrska linija ni nudila ustreznega odpora visokim igralcem Litve. Ni jih zaustavila, niti ni delala prekrškov nad njimi," pa je grajo visokim košarkarjem namenil selektor Aleksander Sekulić

"Upam, da bom lahko fante motiviral za naslednjo tekmo proti Italiji. Prepričan sem, da bodo dali svoj maksimum, želja Luke Dončića po zmagi pa verjamem, da bo tudi njih dvignila, da za konec prvenstva prikažemo eno lepo in učinkovito predstavo," je dodal slovenski selektor, ki je s svojo četo izpolnil osnovni cilj, tj. preboj v četrtfinale.

"Fizično in psihično nismo bili pravi, kar je znala napadalno usmerjena zasedba Litve učinkovito kaznovati. Igrali smo bledo v obrambi, hkrati pa se nam je poznala odsotnost Jake Blažiča in Klemna Prepeliča. Že tako nas je malo, brez dveh ključnih igralcev in brez energije pa nismo imeli pravih možnosti za zmago," je po porazu z Litvo pristavil Gregor Horvat.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Anja1956 00:06 08.september 2023.

    Z gledišča Slovenskega navijača, se je Fiba verjetno odločila , da Sloveniji ne pripadajo medalje in je zato morala izgubiti. Dončič in ostali pa so jim šli na roko ! To lahko potrdi jutrišna tekma Kanade s Srbijo, saj tudi ...prikaži večdi Srbiji medalja po Fibinem ,ne pripada !

  • Anja1956 00:02 08.september 2023.

    Strinjam se s tujimi komentatorji, da je Slovenija v glavnem izgubila zaradi Dončečevih in ostalih, komentarjev sodnikom! Dončič in ostali so se večino časa ukvarjali s prepiranji s sodniki in ne z igro. Dončič je s tem vesel nemir v ...prikaži več v ekipo ! Nujno zamenjati ve strokovni štab!

  • Avatar Zoran
    StarMačk 23:21 07.september 2023.

    Največja težava je to, da se je strokovni štab odločil, da bo reprezentanca igrala za Dončića namesto, da bi Dončić igral za reprezentanco. Upam, da je razumljivo na kaj ciljam!? Proti slabšim ekipam se je to obneslo, proti "boljšim" pač ...prikaži večč ne! Predvsem zato, ker so na Luki igrale bistveno drugačno obrambo, veliko bolj fizično in vseskozi podvajane. In ko so še sodniki začeli tolerirati to trdo obrambo na njemu, se je zgodilo kar pač se je. Navsezadnje je to tudi razumljivo, saj je Luka le človek!