Šport > Košarka
11734 ogledov

Luka o osovraženem Brooksu, marsikoga je presenetil

Luka Dončić, Dillon Brooks Profimedia
Slovenski košarkarski zvezdnik je spregovoril o tekmecu, ki ga je 'pretepal' na zadnji tekmi.

Dillon Brooks si je v zadnjih sezonah 'pridelal' status enega najbolj osovraženih in 'umazanih' igralcev v ligi NBA. Znan je po svojih nešportnih prekrških, trdoto njegovega komolca je na primer na tekmi svetovnega prvenstva proti Kanadi občutil tudi Klemen Prepelič, ob tem pa se je v zadnji sezoni lige NBA z besedami lotil takšnih zvezdnikov kot so LeBron James, Draymond Green in Donovan Mitchell.

Predvsem zaradi njegovega vedenja so se tako pri odličnem Memphisu odločili, da s Kanadčanom ne bodo podaljšali pogodbe, Brooks pa je tako pred novo sezono pristal pri na papirju precej slabšem Houstonu, ki pa ima zaradi slabih rezultatov v zadnjih sezonah precejšnje število zelo nadarjenih mladeničev, ki so bili izbrani visoko v prvih krogih zadnjih naborov. Prav Brooks naj bi v njihovo igro prinesel nekaj 'trdote'. 

Pri ljubiteljih košarke osovraženi Brooks, tudi navijači v Manili so njegove stike z žogo pospremili z glasnimi žvižgi, ta jim je nato po uspešnih akcijah hitro vrnil z nekaj 'prijaznimi' gestami, je bil na dvoboju s Slovenijo kot odličen obrambni igralec zadolžen za Luko Dončića. 

Luka Dončić, Dillon Brooks | Avtor: Profimedia Profimedia

Slednji je po dvoboju, ki ga je Kanada dobila s 100:89, za mnoge presenetljivo pohvalil Brooksa. "Mislim, da je Dillon igral izjemno. Bil je zelo fizičen, tako kot je vedno. Mnogo ljudi ga ne mara, a jaz ga spoštujem zaradi tega, kar počne na parketu. In te reči počne zelo dobro," je izjavil Dončić, ki se bo v boju za uvrstitev od petega do osmega mesta danes s soigralci pomeril z Litvo.

Če Dončić tekme proti Kanadi ni dokončal zaradi dveh tehničnih napak, ki ju je prejel zaradi ugovarjanja sodnikom, si je predčasno pot v garderobo prislužil tudi Brooks. Ta je najprej dobil nešportno osebno napako zaradi omenjenega udarca s komolcem, kasneje pa še tehnično napako zaradi izzivanja nasprotnikov po uspešni akciji v napadu.

Brooks je zmago svojih soigralcev tako pospremil v garderobi, po zadnjem pisku sirene pa jih je pričakal na hodniku z boksarskimi rokavicami. Verjetno je s tem želel nakazati, da so Kanadčani na igrišču z dobro in agresivno obram bo 'pretepli' tekmeca. Nepričakovano ob dejstvu, da so vsaj za sodnike 'grobi' Slovenci zbrali osem prekrškov več od tekmeca (29:21).

Do precejšnje razlike je prišlo tudi pri številu prostih metov dveh največjih zvezdnikov. Dončić je tako na tekmi dobil na voljo sedem metov s črte prostih metov (6/7), Shai Gilgeous-Alexander pa na drugi strani 16 (14/16). Skupno je Slovenija proste mete izvajala 16/19, Kanada pa 27/33. 

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 11:42 07.september 2023.

    Naj stopita v boksarski ring in tam obračunata s tem kdo ima večji ego.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 11:25 07.september 2023.

    "Do precejšnje razlike je prišlo tudi pri številu prostih metov dveh največjih zvezdnikov. Dončić je tako na tekmi dobil na voljo sedem metov s črte prostih metov (6/7), Shai Gilgeous-Alexander pa na drugi strani 16 (14/16). Skupno je Slovenija proste ...prikaži več mete izvajala 16/19, Kanada pa 27/33." Ta statistika pove vse zakaj je Slovenija tekmo gladko izgubila! Vsem, ki pa so(smo) tekmo gledali, pa je tudi popolnoma jasno, da bi ob pošteni sodniški obravnavi statistika morala biti veliko bolj izenačena!

  • silvester1 10:49 07.september 2023.

    Upam da bodo Srbi Brooksa zjebal do konca

Sorodne novice