Šport > Košarka
20213 ogledov

Slovenija pred tekmo s Kanado prejela najboljšo možno novico

Jaka Blažič Profimedia
Na tekmi s Kanado bo lahko zaigral tudi Jaka Blažič.

Kljub temu, da je selektor slovenske košarkarske reprezentance Alksander Sekulić na svetovno prvenstvo v košarki pripeljal dvanajst košarkarjev, je na zadnjih treh obračunih resno računal le na deseterico slovenskih košarkarjev.

Potem ko je iz neznanih razlogov praktično odpisal Gregorja Glasa, ki je bil sicer eden izmed najzaslužnejših igralcev, da si je Slovenija sploh priborila nastop na svetovnem prvenstvu, in bi s svojim odličnim metom za tri točke moral odlično dopolnjevati igro prvega zvezdnika Luke Dončića, je Sekulić po tekmi z Gruzijo ostal tudi brez Jake Blažiča.

Jaka Blažič | Avtor: Profimedia Profimedia

Slednji je namreč na drugi tekmi prvenstva utrpel grdo poškodbo, ko je gruzijski orjak Toko Šengelia z vso težo pristal na njegovem hrbtu. Blažič je tekmo zapustil v spremstvu zdravniške službe in je bil prisiljen izpustiti tekme z Zelenortskimi otoki, Avstralijo in Nemčijo, ko si je Slovenija z dvema zmagama in porazom proti Nemcem priborila nastop v četrtfinalu svetovnega prvenstva.

Nič kaj optimistične niso bile niti napovedi po pristanku na Manili, kjer bo Slovenijo v sredo ob 14.30 čakal obračun s Kanado, saj je selektor Sekulić po prvem treningu izjavil, da se Blažičeva situacija izboljšuje počasneje, kot so pričakovali ter da ne želijo ničesar tvegati, tako da bo Blažič zaigral šele, ko bo dobil s strani zdravniške službe zeleno luč, da lahko spet začne normalno trenirati.

Jaka Blažič | Avtor: Profimedia Profimedia

A tik pred tekmo s Kanado so iz slovenskega tabora prišle odlične novice, katere je razkril kar Blažič sam. "Danes sem opravil prvi kontaktni trening, tako da bom jutri na razpolago selektorju. Počutje je dosti boljše, kot je bilo še dva dni nazaj. Stanje se izboljšuje, tako da bom na voljo selektorju, če bo potrebno. Če bo potrebna minuta, lahko vstopim za minuto, če bo potreba po kaj več, lahko tudi za več časa. Jutri je namreč za nas na sporedu ena izjemno pomembna tekma in verjamem, da bo vsak izmed nas dal vse od sebe," je po torkovem treningu za medije izjavil Blažič.

Jaka je sicer na letošnjem svetovnem prvenstvu odigral vsega skupaj nekaj manj kot 20 minut, tekom katerih je zbral 10 točk in tri skoke. Ob prečrtanem Glasu ter nekoliko slabši formi Zorana Dragića bo tako vrnitev Jake Blažiča izjemnega pomena pred tekmo z enim glavnih favoritov prvenstva.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice