Šport > Košarka
4955 ogledov

Odgovor na Lukovo 'provokacijo': "Mislim, da to ne drži"

Luka Dončić Profimedia
Košarkar madridskega Reala Edy Tavares dvomi v točnost trditev Luke Dončića.

V tekmi tretjega kroga prvega dela košarkarskega svetovnega prvenstva med Slovenijo in Zelenortskimi otoki si bosta nasproti stala dva nekdanja soigralca pri kraljevem klubu - Edy Tavares, ki barve Reala brani še danes, in Luka Dončić

Slednji je še pred začetkom skupinskega dela nekdanjega soigralca prijazno opomnil, da mu v času njunega skupnega bivanja v španski prestolnici ni blokiral niti enega meta, v kar pa Tavares močno dvomi.

"Povedal sem mu, da me ni še nikoli blokiral. Morda bo imel zdaj svojo priložnost," je vsebino sporočila, ki ga je pred začetkom prvenstva poslal reprezentantu Zelenortskih otokov, razkril najboljši slovenski košarkar.

Tavares je resničnost teh navedb postavil pod vprašaj. "To pa ne vem," je v smehu dejal košarkar Reala. "Preveč treningov sva oddelala skupaj. V svoji malhi ima nešteto trikov in raznoraznih potez. Morda ga res nisem nikoli blokiral, vendar dvomim, da to drži," je dodal.

Randolph, Dončić, Tavares | Avtor: Profimedia Profimedia

Tavares in Dončić sta si slačilnico v Madridu delila samo eno sezona, a se je v tem času pa se je med njima razvilo pristno prijateljstvo. "Bilo je čudovito, saj Luka igra tako, kot bi se družil s prijatelji. Nikoli se ne naveliča igranja košarke in vedno želi napredovati. V užitek ga je gledati in štejem si čast, da sem bil njegov soigralec. Ko sem prispel v Madrid, sem napovedal, da bo postal eden najboljših igralcev na svetu ali najboljši Evropejec, kar jih je igralo v NBA. Takrat mi ni nihče verjel, zato sem zelo vesel vseh njegovih uspehov."

Ključna tekma Šport Slovenci so si pošteno oddahnili, pred njimi pa že nov izziv

"Sanjsko bo spet igrati proti njemu. Želim podoživeti občutke iz najinih skupnih časov v Madridu. Poskusil bom uživati. Upam, da nam bo uspelo zmagati, vendar bo težko, saj je Luka eden najboljšh na svetu. Vedno je težko igrati proti njemu. Menim, da je bil Luka rojen za igranje košarke," je dodal Tavares.

Gianmarco Pozzecco Samomorilen Šport Šokantna izpoved selektorja: "Vrgel bi se iz 37. nadstropja, toda okno ..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.