Šport > Košarka
3520 ogledov

Šokantna izpoved selektorja: "Vrgel bi se iz 37. nadstropja, toda okno ..."

Gianmarco Pozzecco Profimedia
Selektor italijanske košarkarske reprezentance je po porazu proti Dominikanski republiki doživel živčni zlom. Razmišljal je celo o tem, da bi končal svoje življenje.

Kontroverzni košarkarski strokovnjak Gianmarco Pozzecco je na precej teatralen način povzel svoje destruktivne misli po tekmi drugega kroga košarkarskega svetovnega prvenstva, na kateri so morali Italijani z 82:87 priznati premoč igralcem iz Dominikanske republike. 

Pozzecco, ki je bil zaradi dveh tehničnih napak izključen še pred iztekom prvega polčasa, je po tekmi razmišljal o tem, da bi se vrgel iz 37. nadstropja hotela, v katerem je nastanjem v času košarkarskega mundiala.

 | Avtor: Epa Epa
"Rad imam svoje igralce. Trenutno živim v 37. nadstropju hotela. Po tekmi z Dominikansko republiko sem poskusil odpreti vrata, ker sem želel skočiti in končati svoje življenje. Na srečo se vrat ni dalo odpreti. Oziroma okna, se opravičujem," je zbrane novinarje po zmagi nad Filipini, s katero so si Italijani zagotovili napredovanje v drugi krog tekmovanja, šokiral Pozzecco.

"A prepričan sem, da bi me, če bi res skočil, ujel kakšen Filipinec in mi tako rešil življenje. Ali pa bi pristal na avtu, ker je toliko prometa. To zdaj niti ni pomembno," je dejal 50-letni strateg in nato spregovoril še o svojih varovancih.

"Trpim, zelo trpim, toda imam 12 izjemnih fantov, to je resnica. Rad imam vsakega izmed njih. Imam čudovito osebje. Tudi njih imam rad. In imam najboljšega predsednika (zveze, op. a.), kar sem jih kdajkoli imel. Rad jih imam, rad," je poudaril.

Pozzecco | Avtor: Epa Epa

Italijanski košarkarji so na SP zabeležil dve zmagi in en poraz, kar je zadostovalo za preboj iz skupine A. V uvodnem krogu so naši zahodni sosedi premagali Angolo (81:67), v drugem izgubili proti Dominikanski republiki (82:87), v tretjem pa strli odpor Filipinov (90:83).

Za dodaten pritisk je pred odločilno tekmo s Filipini poskrbel predsednik italijanske košarkarske zveze Gianni Petrucci, ki je kritiziral selektorja in ga obtožil blatenja ugleda sicer spoštovane italijanske reprezentance.

"Vsem trenerjem sem jasno povedal, da takšnih prizorov ne želim več videti. Tekme ne izgubiš zaradi sodnikov. To ni prava mentaliteta. Dominikanska republika je zmagala, ker je igrala bolje od nas. Kot ekipa moramo sprejeti takšen rezultat. Sodniki vedno grešijo, vendar to ni bil razlog za naš poraz. Imamo ugled, ki ga je treba zaščititi. Strokovnemu štabu sem povedal, da takšnega vedenja ne bom trpel. Pozzecco je izjemen človek v vseh pogledih.  Zaveda se svojih napak in prvi se je pripravljen opravičiti. Je dober trener in en poraz tega ne more spremeniti. Toda ne smemo izgubljati na takšen način, saj smo ugledna zveza. Spoštovani smo širom sveta oziroma vsaj jaz tako mislim."

"A ko se pretirava, se pretirava. To ni tekma mladincev, ampak svetovno prvenstvo. Nedopustno je tako omadeževati naš ugled. Trener se zaveda, kaj je storil narobe. Ne gre za poraz, ampak odnos, kakršnega si ne moremo privoščiti. Pozzecco ima mnogo pozitivnih lastnosti. Ne želim kazati s prstom nanj, toda to se ne sme več ponoviti," je bil jasen predsednik zveze.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 14:20 30.avgust 2023.

    Enim se od višine zvrti. Norci !