Šport > Košarka
2117 ogledov

Nesrečni srbski košarkar ostal brez ledvice

Boriša Simanić Profimedia
Srbskemu košarkarskemu reprezentantu so morali zaradi nepričakovanih postoperativnih zapletov odstraniti ledvico.

Srbskemu košarkarskemu reprezentantu Boriši Simaniću so po novi operaciji na prizorišču svetovnega prvenstva v Manili odstranili ledvico, je sporočila srbska košarkarska zveza.

Simanić je bil prvič operiran že 30. avgusta, zaradi postoperativnih zapletov pa je včeraj prestal še eno operacijo, s katero so mu zdravniki v celoti odstranili ledvico.

Simanić se je poškodoval v samem zaključku tretje tekme prvega dela tekmovanja proti Južnemu Sudanu 30. avgusta (115:83), ko ga je Nuni Omot s komolcem udaril v predel ledvic. Omot se je Simaniću takoj opravičil.

SP 2023 Šport Košarkar, ki je Srba spravil v bolnišnico: "Opravičujem se iz dna srca"

Simanića so zaradi poškodbe v noči s 30. na 31. avgust takoj operirali v bolnišnici Makati Medical Center v Manili.

Zaradi pooperacijskih zapletov pa so se zdravniki odločili, da je nujna nova operacija, s katero so športniku včeraj odstranili ledvico.

"Zaradi pojava zapletov na poškodovani ledvici, ki so nastali v postoperativnem postopku, je bil Boriša Simanić ponovno operiran 3. septembra. Zaradi sprememb v vitalnosti ledvičnega tkiva so mu morali kirurško odstraniti celotno ledvico. Pričakujemo in želimo si, da bo po tej operaciji postoperativno zdravljenje potekalo gladko," je za srbsko zvezo dejal zdravnik srbske reprezentance, Dragan Radovanović.

Šok Šport Srbski krilni center s parketa naravnost v operacijsko sobo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.