Šport > Košarka
4480 ogledov

Košarkar, ki je Srba spravil v bolnišnico: "Opravičujem se iz dna srca"

Print Screen
Košarkar Južnega Sudana iskreno obžaluje incident, v katerem se je poškodoval srbski krilni center Boriša Simanić.

Nuni Omot, krilni košarkar Južnega Sudana, se je opravičil za udarec s komolcem, s katerim je na tekmi zadnjega kroga v predtekmovalni skupini poškodoval Borišo Simanića.

Srbskega krilnega centra so po odhodu z igrišča prepeljali v bolnišnico v Manili, kjer je moral na urgentno operacijo.

Šok Šport Srbski krilni center s parketa naravnost v operacijsko sobo

Omot je srbskega košarkarja nenamerno udaril s komolcem v predel ledvic in mu pri tem prizadejal tako hude poškodbe, da je Simanić poteboval zdravniško pomoč.

Iz srbske reprezentance so sporočili, da je operacija uspela, tako da se bo Srb po vsej verjetnosti izognil kakšnim hujšim dolgotrajnim posledicami.

"Slišal sem, da je pristal v bolnišnici. Opravičuejm se za to, moj namen nikakor ni bil, da bi igral uamazano igro. Upam, da bo čim prej okreval. Molil bom zanj," je po tekmi s Filipini v boju za razvrstitev od 17. do 32. mesta povedal Omot.

"Nisem umazan igralec, nikoli nisem bil umazan igralec. Iskreno in iz dna srca se opravičujem vsem, ki to gledate, še zlasti pa košarkarju," je poudaril Omot.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • nada48 10:34 03.september 2023.

    Friderik 1950, ste pa res sadist. V katerem športu pa ni rivalstvo in grobe igre? Vse povsod. Če bi se med seboj le božali šport nebi bil zanimiv.

  • Friderik1950 13:09 02.september 2023.

    Jasno je, da ga je udaril namerno, ali pa je res ravnal nagonsko kot opica, ki hoče obdržati plen. Tako vsaj vidim iz posnetka. Ker pa ni opica, si zasluži, da ga Srb vseka nazaj.

Sorodne novice