Šport > Košarka
93439 ogledov

Dončić ni mogel verjeti, kaj so mu storili: "Še sodnik je rekel, da česa takšnega ..."

Dončić fiba.basketball
Najboljši slovenski košarkar se je po tekmi z Avstralijo iskreno čudil nenavadnemu sodniškemu kriteriju.

Slovenska reprezentanca je za uvod v drugi del košarkarskega mundiala premagala Avstralijo (91:80) in si s tem že zagotovila četrtfinalno vstopnico.

Slovenska košarkarska reprezentanca Med 8 na svetu! Šport Slovenija že v četrtfinalu svetovnega prvenstva!

Tekmo je zaznamoval na trenutke zelo nenavaden sodniški kriterij, kar je na svoji koži občutil tudi najboljši slovenski košarkar Luka Dončić. Ta je bil v uvodnem delu druge četrtine kaznovan s tehnično napako, kar je bil že njegov tretji prekršek, zaradi česar ga je moral selektor Aleksander Sekulić potegniti na klop. 

Na srečo so Slovenci tudi ob Dončićevi odsotnosti pokazali čvrsto ekipno igro in reprezentanci iz dežele tam spodaj, ki se na tem prvenstvu ponaša s celo falango NBA igralcev, preprečili, da bi se okoristil na račun sodniške radodarnosti.

 | Avtor: fiba.basketball fiba.basketball
"Tekma je bila zelo težka," je po zmagi povedal Dončić, ki se je v nadaljevanju uspešno vrnil na parket in si do konca tekme, na kateri je dosegel 19 točk, privoščil samo še eno osebno napako. "Avstralija je nujno potrebovala zmago, a tudi mi smo šli v tekmo z enako miselnostjo. Imajo odlično ekipo in igralce, zato sem zelo ponosen na našo igro." je dodal.

"Ne glede na vse smo ostali skupaj. Avstralci so me vseskozi podvajali, toda vsi naši igralci so sprejemali prave odločitve. Držali smo skupaj kot ekipa. Mislim, da smo odlično moštvo," je povedal slovenski košarkar, ki je bil na začetku druge četrtine kaznovan s tehnično napako, ker je po sodniškem pisku vrgel žogo z velike razdalje proti avstralskemu obroču na drugi polovici igrišča.

Luka Dončića Takšno je stanje Šport Zdravnik: "Kar se tiče Dončića, sploh ne vem, kaj bi dejal"

"Osem minut pred koncem druge četrtine sem dobil tretjo osebno napako. Prvič sem bil priča temu, da bi nekdo dobil tehnično napako zaradi meta na koš. Mislim, da veliko igralcev to stori vsaj enkrat na tekmo. Tudi drugi sodnik mi je povedal, da česa takšnega še ni videl. Tega res ne razumem, toda verjel sem v svoje soigralce," je povedal 24-letnik.

Donćić je pred nedeljskim obračunom z Nemčijo, ki bo odločal o zmagovalcu skupine K, spregovoril še o favoritih za naslov svetovnega prvaka. "Verjetno ZDA ali Kanada. Mi gremo tekmo po tekmo. Ne vem, kje bomo pristali, lahko pa vam zagotovim, da bomo dali vse od sebe," je povedal slovenski as.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.