Šport > Košarka
32240 ogledov

Zdravnik: "Kar se tiče Dončića, sploh ne vem, kaj bi dejal"

Luka Dončića Profimedia
Zdravniška služba slovenske reprezentance je pred tekmo z Avstralijo razkrila nekaj podrobnosti o stanju naših košarkarjev.

Slovenski košarkarji so opravili z zadnjim treningom pred petkoo tekmo z Avstralijo, na kateri pa selektor Aleksander Sekulić še vedno ne bo mogel računati na lažje poškodovanega Jako Blažiča.

Triintridesetletni branilec, ki sodi med najbolj izkušene slovenske reprezentante, je sicer že začel z lažjimi košarkarskimi gibi, vendar še vedno čuti posledice poškodbe, ki jo je staknil na tekmi z Gruzijo. V eni izmed akcij je namreč na njegovem hrbtu pristal 206 centimetrov visoki in več kot 100 kilogramov težki Tornike Šengelia.

 | Avtor: fiba.basketball fiba.basketball

Poleg Blažiča fizične posledice po treh odigranih obračunih čutijo tudi nekateri drugi košarkarji. To velja še zlasti za Luko Dončića, ki je pogosto tarča grobega posredovanja s strani nasprotnih igralcev.

Neprijeten udarec v stegensko mišico je na zadnji tekmi z Zelenortskimi otoki prejel tudi Gregor Hrovat, ki pa je po zagotovilh glavnega zdravnika Marka Macure pripravljen za tekmo z Avstralijo.

"Stanje Blažiča, čigar poškodba je bila najbolj dramatična, se izboljšuje. Začel je delati košarkarske gibe, a pri tem še vedno čuti bolečino. Težko rečem, ali bo jutri pripravljen za igro, a glede na to, da je danes precej bolje kot včeraj, njegov nastop ni izključen. Gregorja Hrovata so fizioterapevti že vrnili v normalno stanje po udarcu v mišico," je povedal Macura in nato spregovoril še o stanju našega glavnega aduta.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Kar se tiče poškodb Luke Dončića, pa sploh ne vem, kaj bi dejal. Luka namreč na vsaki tekmi prejme množico udarcev, vseskozi igra z bolečino, a tudi njegov nastop ni vprašljiv," je poudaril.

Na kratko je svoje fizično stanje komentiral tudi Dončić. "Boli me veliko stvari, a bo. Vsi nasprotniki igrajo zelo fizično proti meni, a tega sem vajen," je dejal.

Slovenske košarkarje v prihajajočih dneh čakata dva sila pomembna obračuna. Čeprav gre za kvalitetne nasprotnike, Dončić ne dvomi, da lahko premagajo tako Avstralijo kot Nemčijo.

Ob koncu kratkega druženja je tema pogovora nanesla tudi na morebitni prvi trojni dvojček v zgodovini svetovnih prvenstev, kateremu je bil doslej najbližje na tekmi z Gruzijo (34 točk, 10 skokov, 6 podaj.) "To me niti malo ne zanima. Jaz hočem le zmagati," je bila jasen 24-letnik.

košarkarska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • andrej084 21:36 31.avgust 2023.

    Beda od selektorja, namesto, da bi se mladim dalo priložnost, on utruja Doncica do nezavesti, pa Toby, ... pa kaj tisti njegov tim okoli njega sloph dela. Isto kot Zdovc, ki je pred leti izmučil Lakovica, da niti na koš ...prikaži večš ni mogel več vreci. Se spomnim v Istanbulu, ko je selektor v finalu povlekel iz igre Dragica, tudi Foncica ni bilo zaradi poskodbe, pa so ostali povlekli.

Sorodne novice