Šport > Košarka
5780 ogledov

Luka kot Luka, spet mu je uspelo nekaj izjemnega

Luka Dončić Profimedia
Slovenski košarkarski as je še enkrat pokazal, da lahko zadane iz vseh položajev.

Luka Dončić in soigralci so v prvem delu svetovnega prvenstva po vrsti zabeležili zmage proti Venezueli, Gruziji in Zelenortskim otokom ter se tako s tremi zmagami prepričljivo prebili v drugi del tekmovanja, kjer jih zdaj čakata še dvoboja s precej močnejšima tekmecema. Nemčija je v skupini E osvojila prvo mesto prav tako s tremi zmagami, Avstralija pa je bila druga z zmagama proti Japonski in Finski, le tesno pa je klonila proti Nemcem.

Slovenija se bo v petek najprej pomerila z Avstralijo, ki je dobila zadnji medsebojni dvoboj, v Tokiu je pred dvema letoma slavila na obračunu za bronasto olimpijsko kolajno. V primeru morebitnega uspeha bi si izbranci Aleksandra Sekulića tokrat zagotovili nastop v četrtfinalu.

Slovenska izbrana vrsta bo tako na zadnjih treningih pilila igro, ki bi ji prinesla uvrstitev med osmerico najboljših, na njih pa bo verjetno znova s kakšno od 'norih' potez zablestel slovenski kapetan. Zadnji takšen podvig so objavili tudi na twitter računu Košarkarske zveze Slovenije.

Luka je tokrat pozornost na socialnih omrežjih požel s košem z roba 'trening dvorane', ko je iz sedečega položaja žogo ne enkrat, ampak dvakrat poslal v visokem loku proti košu, po odboju pa je žoga našla pot skozi obroč in mrežico. Pri tem je seveda navdušil soigralce.

Svoje znanje je sicer pokazal tudi selektor Sekulić.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice