Šport > Košarka
929 ogledov

Selektor: V pripravi na tekmo mi to ni uspelo

Luka Dončić Profimedia
Slovenija bo naslednjo tekmo odigrala v petek ob 14.10 po srednjeevropskem času.

Košarkarji Slovenije so zabeležili še tretjo zmago v prvem delu svetovnega prvenstva na Japonskem. Premagali so Zelenortske otoke z 92:77, v petek ob 14.10 pa jih čaka ključna tekma za četrtfinale proti Avstraliji.

"Moj cilj je bil mentalno pripraviti igralce na tekmo, ki smo jo morali dobiti in za katero smo morli biti dovolj motivirani. To mi ni povsem uspelo, saj zbranost ni bila na ravni tekmovanja oziroma svetovnega prvenstva. V drugem polčasu smo vendarle pokazali nekoliko boljšo igro in zanesljivo prišli do dveh točk. Zdaj nas čaka Avstralija, ki sodi med favorite za medaljo, ima atletsko postavo, izkušnje in kar devet igralcev iz lige NBA," je po dvoboju z Zelenortskimi otoki dejal selektor Aleksander Sekulić.

"Pričakovali smo težko tekmo, saj smo vedeli, da bodo tekmeci zelo motivirani in da bodo želeli še enkrat več dokazati, da so zasluženo na svetovnem prvenstvu. Za ta dosežek in zmago proti Venezueli jim iz srca čestitam. Mislim, da naša zmaga ni bila vprašljiva, saj smo vso tekmo nadzorovali potek dogajanja na parketu in v zadnjem delu dokončno strli odpor tekmeca," pa je izjavil Aleksej Nikolić.

Slovenija je izpolnila osnovni cilj in se s stoodstotnim izkupičkom seli v skupino K, v kateri se ji bodo pridružile Nemčija, ki ima prav tako tri zmage, ter Avstralija in Gruzija s po dvema zmagama. S slednjo so Slovenci že igrali v prvem delu, Avstralija jih čaka v petek, Nemčija pa v nedeljo, 3. septembra.

košarkarska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Zmaga proti Avstraliji bi Sloveniji že prinesla nastop v četrtfinalu v Manili, medtem ko ji zmaga zgolj proti Nemčiji še ne zagotavlja napredovanja, saj lahko pride do kroga treh ekip. V četrtfinale bosta napredovali le prvi dve reprezentanci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice