Šport > Košarka
5644 ogledov

Slovenci po zmagi v hudih skrbeh za svojega kolega

Jaka Blažič Profimedia
Vzdušje po zmagi nad neugodno reprezentanco Gruzije je zasenčila poškodba Jake Blažiča.

Košarkarji Slovenije so po pričakovani uvodni zmagi proti Venezueli v drugem krogu svetovnega prvenstva na Okinavi premagali tudi Gruzijo in si zagotovili prvo mesto v prvem delu, ki je praktično predpogoj za uvrstitev v četrtfinale. Rezultat je bil 88:67. Slovenija bo v sredo prav tako ob 13.30 igrala z Zelenortskimi otoki, ki so danes premagali Venezuelo, v drugem delu, ki bo prav tako potekal na Japonskem, pa bodo igrali še dve tekmi proti Nemčiji, Avstraliji ali Japonski. Med osem najboljših bosta iz drugega dela v Manilo napredovali le prvi dve ekipi.

Naši košarkarji so tako suvereno opravili nalogo, ki so si jo zadali za prvi dve tekmi, a vzdušje po zmagi nad vedno neugodno Gruzijo vseeno ni bilo pretirano prešerno. Zato je poskrbela poškodba Jake Blažiča, ki je moral v 26. minuti zapustiti igrišče, ko je dobil hud udarec v glavo oziroma hrbet ob padcu Tornika Šengelije. Takoj je odšel v bolnišnico na magnetno resonanco, izvidi pa bodo znani v naslednjih urah.

SP 2023 Šport Sijajna zmaga v senci negotove usode Jake Blažiča

Vsi v slovenski reprezentanci so bili po tekmi z mislimi pri nesrečnemu Jaki. "Dobro smo se pripravili na zasedbo Gruzije, saj smo vedeli, da so izjemno neugodna ekipa. Igralci so se do potankosti držali načrta. Vsak, ki je prišel na igrišče, je tam pustil srce. Borili smo se kot ekipa in zmagali kot ekipa, to je najbolj pomembno. Čez dva dni nas čaka nova tekma, na katero se moramo znova dobro pripraviti, nato pa bomo lahko začeli razmišljati o tekmecih v drugem delu. Trenutno me najbolj skrbi, kaj je z Jako Blažičem," je po tekmi nemudoma izjavil selektor Aleksander Sekulić.

Da je zdaj najpomembnejše zdravstveno stanje ubogega Blažiča, se je strinjal tudi znova odlični Klemen Prepelič, ki je tekmo zaključil s 15 točkami: "Dosegli smo veliko in pomembno zmago. Proti zelo napadalno usmerjeni reprezentanci Gruzije smo prejeli le 67 točk, kar pomeni, da smo opravili dobro delo v obrambi. Strokovni štab nas je odlično pripravil, pohvale pa si zaslužijo tudi visoki fantje pod obročema. Čeprav v napadu nismo bili najbolj natančni, smo še vedno dosegli skoraj 90 točk. Zdaj smo v pričakovanju zdravniških izvidov Jake Blažiča," je zaključil slovenski ostrostrelec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 18:45 28.avgust 2023.

    Na koncu bo samo še Dončić na parketu..

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 18:38 28.avgust 2023.

    Upam da ni tako hudo kot je izgledalo. Jako bomo še hudičevo rabili za nadaljevanje.

Sorodne novice