Šport > Košarka
1469 ogledov

Veliko presenečenje, Bahami izločili Argentino

Facundo Campazzo Profimedia
Argentina ostala brez nastopa na naslednjih olimpijskih igrah.

Argentina, ki je doslej na olimpijskih igrah osvojila eno zlato (2004) in eno bronasto (2008) kolajno, je ostala brez nastopa v Parizu. Na predkvalifikacijskem turnirju, ki je potekal prav v deželi gavčev, jo je namreč premagala reprezentanca Bahamov. V dresu slednje je v odločilnih trenutkih dvoboja blestel NBA košarkar Eric Gordon.

Bahami, člana izbrane vrste sta še prvi izbor na naboru 2018 Deandre Ayton (Phoenix Suns) in Buddy Hield (Indiana Pacers), so skupno slavili z 82:75, odločilna pa je bila zadnja četrtina, ki se je v njihovo korist končala s 23:12. Gordon je zbral 27 točk, 15 Hield, Ayton pa je v svojo statistiko vpisal 10 točk in 21 skokov.

V evropskem delu predkvalifikacij, igrajo jih reprezentance, ki se niso uvrstile na svetovno prvenstvo, je bila uspešna tudi Hrvaška, ta je v Istanbulu presenetila Turčijo (84:71), in Poljska, ki je pred domačimi gledalci v finalu turnirja v Glivicah premagala Bosno in Hercegovino (76:72).

V drugem delu kvalifikacij za Pariz 2024 bodo zaigrale tudi reprezentance, ki se jim nastopa na olimpijskih igrah ne bo uspelo zagotoviti z uspešnim nastopom na tokratnem svetovnem prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice