Šport > Košarka
3504 ogledov

Poškodba pri tekmecih Slovenije, ki pa lahko prizadene tudi Olimpijo

justus hollatz Profimedia
Na pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom jo je skupil košarkar ljublanskega kluba.

Nemčija sodi med morebitne tekmice Slovenije v drugem delu tekmovanja na svetovnem prvenstvu. Nemci so ob Avstralcih in Fincih najresnejši kandidati za eno izmed prvih dveh mest v skupini E. Prvi in drugouvrščeni se bosta v novonstali skupini K nato pomerila z najboljšima iz skupine F, kjer bo igrala četa Aleksandra Sekulića. Ta bi na papirju, zaigrala bo v konkurenci Gruzije, Venezuele in Zelenortskih otokov, morala prav tako zasesti eno izmed prvih dveh mest.

Če je Slovenija že nekaj tednov pred SP ostala brez Eda Murića in Vlatka Čančarja, pa se je Nemcem nevšečnost s poškodbo pripetila na zadnji pripravljalni tekmi z Grčijo, ko jo je skupil mladi branilec Justus Hollatz, gre sicer za novega člana Cedevite Olimpije. Dvaindvajsetletni košarkar si je že v prvi četrtini poškodoval gleženj in se nato ni več vrnil na parket, zato so se pojavila ugibanja, če bo lahko nastopil na SP.

Po poročanju televizijske postaje MagentaSport sicer košarkar ni utrpel strganih ligamentov. 

Nemčija je na tekmi sicer zanesljivo zmagala s 84:71.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice