Šport > Košarka
36016 ogledov

Na tej televiziji si boste lahko ogledali SP v košarki

košarka Slovenija - Grčija Saša Despot
Prenose košarkarskih tekem iz Azije si bodo lahko ogledali tudi gledalci, ki za svojega operaterja niso izbrali Telemacha.

Slovenska košarkarska reprezentanca bo četrtič nastopila na svetovnih prvenstvih, prvič se je to zgodilo leta 2006 (Japonska), nato pa sta sledila še nastopa v Turčiji (2010) in Španiji (2014). Na zadnje prvenstvo, ki ga je gostila Kitajska, se slovenska izbrana vrsta, takrat evropska prvakinja, ni uvrstila.

Navijači v Sloveniji so imeli v zadnjih letih sicer kar nekaj težav s spremljanjem tekem čete Aleksandra Selulića, saj je pravice za tekme imel v lasti Sportklub, ki pa po prekinitvi sodelovanja s strani nekaterih operaterjev, ti so v svojo shemo vključili konkurenčno Areno Sport, ni imel zadostne pokritosti signala, zato je marsikateri ljubitelj košarke ostal brez spremljanja dvobojev. Tokrat bo drugače, saj bodo prenosi na televiziji Šport TV.

"Veselimo se že prvih tekem slovenske reprezentance. Verjamemo, da bo Luka Dončić s soigralci na svetovnem odru Slovenijo znova predstavil v najlepši luči. Reprezentanci želimo obilo športne sreče. Ekipa prve slovenske športne televizije je, kot vedno do sedaj, pripravljena na veliki košarkarski spektakel," je ob tem izjavil Marko Bogovac, direktor Šport TV.

Tokrat bodo Luka Dončić in kolegi najprej zaigrali 26. avgusta proti Venezueli, v skupini F pa bosta še 28. in 30. avgusta na sporedu dvoboja proti Gruziji in  Zelenortskim otokom. Vse tekme slovenske reprezentance se bodo v skupini F začele ob 20.30 uri po lokalnem, oziroma 13.30 uri po slovenskem času.

Aleksander Sekulić | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenija bo v primeru, da v skupini osvoji prvo ali drugo mesto napredovala v drugi del, kjer bo zaigrala še proti najboljšima moštvoma skupine E, kjer nastopajo Avstralija, Nemčija, Finska in Japonska. Točke iz prvotne skupine se bodo sicer prenesle v novonastalo skupino K.  Če bi Slovenci tako v skupini F osvojili prvo mesto, bi v drugi del vstopili s prednostjo pred drugouvrščenima reprezentancama skupin E in F.

V izločilne boje bosta nato napredovali prvi dve ekipi skupine K.

  dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar Zoran
    StarMačk 16:34 18.avgust 2023.

    Sam ne bom rabil gledat SP v košark na nobeni tej televiziji, imam svojo!

  • kodo666 07:01 18.avgust 2023.

    nevem zakaj imamo rtv?? tekme reprezentance vseh šporotov bi mogle bit na džavni rtv!!

  • silvester1 04:27 18.avgust 2023.

    Še dobr da je Šport tv. Oni imajo najboljše komentatorje