Šport > Košarka
13945 ogledov

Na družbenih omrežjih nova izjemna poteza Dončića, ta ostaja optimist

Luka Dončić Profimedia
Le kako mu uspeva?

Slovenska košarkarska reprezentanca je odpotovala na Japonsko, kjer bo pred svetovnim prvenstvom še odigrala prijateljsko tekmo z domačo izbrano vrsto, nato pa bo na otoku Okinawa v skupini F od 26. avgusta dalje odigrala tekme proti Venezueli, Gruziji in Zelenortskim otokom.

Glede na tekmece bi se morala četa Aleksandra Sekulića brez večjih težav prebiti v drugi del tekmovanja, kjer se bo pomerila še z najboljšima moštvoma skupine G, za ti dve mesti bodo kandidirale Avstralija, Nemčija in Finska, Japonska pa v konkurenci omenjenih treh držav le težko lahko računa na napredovanje.

V primeru, da Slovenija v novi skupini K (najboljši moštvi E in F), še naprej se bo igralo na Okinawi, osvoji prvo ali drugo mesto, bi se nato uvrstila med osem najboljših in s tem v četrtfinale. Žreb za Slovence bi bil vsekakor lahko precej težji.

Po odpovedi Gorana Dragića in neprijetnih poškodbah Eda Murića ter Vlatka Čančarja bo slovenska izbrana vrsta v primerjavi z lanskim evropskim prvenstvom sicer zaigrala brez treh zelo pomembnih košarkarjev. Dragić in Čančar sta bila na nesrečni četrtfinalni tekmi s Poljsko člana prve peterke, ob njiju pa še Luka Dončić, Jaka Blažič in Mike Tobey. Po poznem prihodu v reprezentanco zaradi osebnih razlogov je vprašljiva tudi forma slednjega, a mu je selektor Sekulić namenil vlogo naturaliziranega košarkarja, brez SP pa je ostal Jordan Morgan.

Kljub vsem težavam, zaradi udarca na tekmi s Španijo je zadnjo pripravljalno tekmo proti ZDA izpustil tudi Dončić, pa je Luka pred odhodom v deželo vzhajajočega sonca vseeno izjavil, da računa na visoko uvrstitev. "Če ne bi verjel v medaljo, ne bi bil tu," so njegove besede povzeli pri MMC.

Luka je pozornost sicer požel tudi s potezami na zadnjih treningih, na enem izmed njih je znova dosegel izjemen koš, ki je hitro zaokrožil po družbenih omrežjih. "Moj prvi met in tudi prvi zadetek," je po metu iz kota, ki ga je pri tem izvedel še precej izven igrišča, navdušeno dejal. Po odpovedih Nikole Jokića in Giannisa Antetokounmpa bo sicer nesporni prvi zvezdnih prihajajočega SP.

Komentarjev 6
  • rd2dmk2 06:27 16.avgust 2023.

    pa kako pravijo prvi na vasi zadnji v mestu...aja pa tud slepa kura zrno najde..p.s. kolk je že tistih zabavljaških skupin, ki mečejo na koš ko skačejo preko drug drugega, na trampolinih in podbnih rekvizitih. naj gre k njim. košarko ...prikaži več pa naj prepusti košarkarjem.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 16:07 15.avgust 2023.

    Otrok!

Sorodne novice