Šport > Košarka
4687 ogledov

Morgan ali Tobey? Sekulić sprejel odločitev!

Jordan Morgan Saša Despot
Kot zadnja odpadla Aljaž Kunc in Američan Jordan Morgan

Slovenska košarkarska reprezentanca je konec prejšnjega tedna v Malagi opravila enega zadnjih pripravljalnih nastopov pred svetovnim prvenstvom v Aziji. Prvi zvezdnik Luka Dončić in soigralci bodo že v torek odpotovali na Japonsko. S seznama za SP je selektor Aleksander Sekulić danes kot zadnja črtal Aljaža Kunca in Američana Jordana Morgana.

Slovenska košarkarska reprezentanca je konec tedna na zvezdniškem turnirju v Malagi doživela dva poraza. Prvega proti Španiji (79:99), drugega pa proti ZDA (62:92), a je takrat igrala brez Dončića. Ta je proti Špancem dobil neprijeten udarec v stegensko mišico, zato je tekmo z Američani preventivno izpustil.

Danes sta v Ljubljani zadnjič pred odhodom na SP pred sedmo silo stopila kapetan Dončić in selektor Sekulić. Slednji je najprej pojasnil odločitev o skrajšanem seznamu, s katerega sta odpadla Kunc in Morgan.

Slovenija - Črna gora | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Imam končni seznam, na žalost odhajata Kunc in Morgan. Oba sta si nastop zaslužila in to iskreno tudi mislim. A enostavno je naša moč, glede na to, da imamo poškodbo na poziciji 4, na zunanji liniji. In tam potrebujemo več izkušenih igralcev. Pri Morganu je bila dilema velika. Niti Morgan niti Mike Tobey nista v optimalni formi, a smo se na koncu odločili, da bo z nami Tobey," je dejal selektor. Obema je to tudi že povedal, a ju je vseeno povabil na današnji zadnji trening, da se primerno poslovita od soigralcev.

"Opcija je bila, da gresta zraven, da gremo s 14 na Japonsko. A to ni 'fer' do igralcev, zato jim raje to sporočimo prej. Oba pa sem prosil, da sta na 'standbyju'. Zaslužila bi si nastop, morali pa smo se odločiti za 12 igralcev," je še dodal Sekulić.

Slovenija - Črna gora | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Mislim, da lahko naredimo še veliko napredka. Bilo pa je tudi veliko dobrih stvari. Če bomo skoncentrirani in delali tisto, kar moramo, lahko veliko dosežemo. Ko smo se držali naših pravil, smo pokazali, da smo res lahko nevarna ekipa. Moramo priti do tega, da bomo tako igrali 40 minut," pa je o možnostih za napredek v igri pred SP dejal Dončić.

"Skok je še vedno naša največja težava, tu mora vsak še prispevati svoje. Imeli smo kar dovolj tekem, nismo imeli prav veliko časa za trening. Tega bo zdaj še veliko in tu se bo še veliko opravilo," je dodal Dončić.

Priznal je, da ima včasih občutek, da je kot nekakšna boksarska vreča, ker so vsi tekmeci osredotočeni nanj. Zadnjo tekmo je spremljal le s klopi, a pravi, da poškodba ni nič posebnega. "Vse je v redu, nič hujšega. Poškodba, ki me muči že od marca. Preventivno sem šel na resonanco, a je vse v redu," je o zdravstvenem stanju dejal Dončić.

Slovenija - Črna gora | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Za Slovenijo sta bili prijateljski tekmi v Malagi predzadnja stopnička v okviru priprav na svetovno prvenstvo. V šestih nastopih je zabeležila zmagi proti Kitajski in Črni gori ter dvakrat izgubila z Grčijo ter po enkrat z evropskimi in svetovnimi prvaki Španci ter z olimpijskimi zmagovalci in prvimi favoriti SP Američani.

Izbranci selektorja Sekulića bodo v torek že odpotovali v Tokio, kjer jih 19. avgusta čaka še zadnja pripravljalna tekma proti Japonski, uvodno preizkušnjo na SP pa bodo igrali 26. avgusta proti Venezueli. V skupini F igrata še reprezentanci Zelenortskih otokov in Gruzije.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar Zoran
    StarMačk 10:04 15.avgust 2023.

    Odločitev, da se na SP pelje 213 cm visokega Tobeya, "doma" pa pusti 10 cm nižjega Jordana je sicer do Morgana nepoštena, vendar pa povsem razumljiva. Dejstvo je, da višina naše prve peterke, seveda v primerjavi s tekmeci, na parketu ...prikaži več ni ravno zaveznik in zato je, še posebej sedaj ko se na Japonsko potuje brez poškodovanega Čančarja razumljivo, da želi strokovni štab ta handicap malo ublažiti z zvišanjem prve peterke. No, si pa nisem mislil, da bom kdaj zagovarjal kakšno Sekulićevo odločitev!?

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 20:36 14.avgust 2023.

    Zakaj se pa ni Dragica znebili?

  • Ender3 19:38 14.avgust 2023.

    Kar doma naj ostanejo bo največ vredno..

Sorodne novice